Slut på tävlingssäsongen

Nu är tävlingssäsongen över och jag har äntligen fått tid att uppdatera lite här.
Generellt sett så är jag så otroligt nöjd och stolt över min prestation under året! Jag har blivit så mycket bättre, snabbare och mer självsäker.

Hamnade på 15e plats i SM-tabellen detta år, vilket visar att jag är på rätt väg och min vision är så klart att klättra ytterligare nästa år!

Mina planer inför nästa år är en full SM-säsong, några mindre tävlingar samt att jag tänker prova på någon EM-deltävling om det kommer att gå någon i närheten.

Nu måste jag fokusera på att jobba, så jag kan få det hela att gå runt nästa säsong.
Läs vidare så berättar jag om SM-tävlingarna nedan!

2019-09-14 MXSM Tibro final

Inför finalen var jag så taggad över att få köra på min ”hemmabana” igen. Jag såg fram emot att få köra och jag hade inte så stor press eftersom jag visste att jag kan köra bra på den banan.

På tidskvalet känns allt skitbra, banan var MYCKET lättare än var den varit på alla träningar. Lyckas sätta en 7e tid på tidskvalet, bara 2 sekunder efter 4an (!!).

 

I första heatet gjorde jag en riktigt dålig start men jag lyckades köra upp mig snabbt. Låg och tampades länge med två andra om 7e platsen och jag försökte med många omkörningar. På sista varvet var det allt eller inget och det blev riktiga närkontakter men jag lyckades inte och slutade på en 9e placering. Önskade att heatet hade varit 10 min längre.

I andra heatet gjorde jag en lika dålig start men till skillnad från första heatet fick jag inget flyt på banan, ingenting stämde…


Lyckades inte köra om långsammare förare som låg och blockade. Kände mig mer och mer stel för jag visste att jag behövde komma om och köra upp mig. När jag väl kom om kändes det lite bättre.


Men när jag såg att segraren varvade personen bakom mig för att sedan köra i mål, visste jag att jag inte kunde tappa någon placering eftersom att jag hann köra förbi mållinjen, då släppte alla spärrar och jag körde bra igen.
Lyckades sätta bästa varvtid på 13e och sista varvet! Kom även in mål som 11a.
Jag var väldigt missnöjd och besviken efter sista heatet eftersom att jag aldrig riktigt fick in flytet hur mycket jag än försökte.

 

2019-09-08 MXSM Helsingborg

Förkylningen från veckan innan hängde fortfarande kvar men jag tänkte inte låta det hindra mig från att köra den näst sista SM-deltävlingen.
Träningen kändes lite stel och jag kände mig väldigt orkeslös men jag lyckades i alla fall sätta 10e bästa tid på tidskvalet.

 

Till första heatet var jag nervös, mest för att jag visste att jag inte var helt frisk, vilket påverkade orken och jag ville verkligen lyckas. Gör ett bra utsläpp och är bra med i startkurvan men blir trängd i andra kurvan så nästan alla körde om… Men jag jagade på och lyckades köra i mål på en 9:e plats. Sen var det snabbt av med hjälmen och det var bara att spy, helt slut var jag!

 

Inför andra heatet hade jag inga förväntningar alls, jag var ju helt slut i kroppen.  Gjorde en dålig start men lyckas på något sätt slingra mig fram och efter ett varv låg jag femma (!), höll 5-6 platsen ett bra tag men tappade till slut ner till 9e plats, vilket också blev resultatet i andra heatet.
Sen var det bara samma visa igen, av med hjälmen och må lite illa i buskarna

Förstår inte vart jag fick mina krafter ifrån för jag hade absolut ingen energi.
Jag var i alla fall nöjd över helgens resultat.

 

2019-08-31 MXSM Borås
Jag åkte till Borås störtförkyld för att rädda några poäng. Var totalt slut i kroppen av den envisa förkylningen och jag rullade bara runt på träningen för att sedan sätta ett bra varv på tidskvalet, vilket resulterar i 9e tid.

 

I första heatet fanns det inga krafter att ta av, jag orkade inte attackera eller tänka. Jag körde bara på teknik vilket räckte till en 12e placering. Det var ingen placering jag hoppades på men jag var ändå nöjd över att jag orkade ta mig i mål.

 

Till andra dagen hade det störtregnat hela natten och dagen, så banan var riktigt blöt och lerig.

I andra heatet var jag så trött att jag inte orkade någonting, jag försökte verkligen och låg på en 14e plats när jag skulle göra en attack och köra om, men då körde tjejen framför så sakta in i kurvan att jag var tvungen att köra rakt fram över vallen, styret vek sig och jag ramlade.

Eftersom jag visste att jag inte skulle orka köra upp mig igen bestämde jag mig för att bryta och vila så mycket som möjligt till SM:et i Helsingborg helgen efter.

 

2019-08-10 MXSM i Årsunda
Jag var väldigt taggad inför denna tävling eftersom jag trivs väldigt bra i sand. Jag bara visste att det skulle gå bra. Men inte så här bra!

Det börjar med att jag sätter 9e (!) tid på tidskvalet, vilket är långt ifrån vad jag lyckats med innan. Så det var ren lycka redan innan heaten.

 

I första heatet gjorde jag en skitbra start, låg ca 6-7 efter ett varv, men det blir omstart pga. av startkrasch… Lyckas dock göra en bra start till och låg runt 10e plats, men var lite smånervös så det blev en något stel körning. Men till sist lyckades jag slappna av och då flöt allt på, allt gick precis som det skulle. Det slutade med att jag kom i mål på en 7e plats!

Var så otroligt lycklig, nu hade äntligen alla bitar fallit på plats!

 

I andra heatet gjorde jag också en bra start, men det blev omstart då också pga. krasch. Gjorde då en något sämre start och fick en kortare stopp i startkurvan efter att en förare ramlat mitt framför mig. Så jag låg runt en 15e plats när hojen dog när jag bromsade i en kurva, så jag fick börja om från början igen.
Körde som f*n och jagade upp mig till en 10e plats när jag satsar lite för mycket i en kurva och styret viker sig, så jag ramlar och får börja om på nytt igen!
Nu hade det också regnat mycket under heatet och jag ser inte längre något i mina glasögon. Jag ville inte kasta dem, men när det var ett varv kvar tog jag av mig glasögonen och lyckades köra upp mig så jag var precis bakom 10an i mål.

MEN då kommer tävlingsledaren fram och säger att jag körde om på gulflagg… vilket jag inte visste något om, då jag inte såg någon gulflagg.

 

Blir väldigt förtvivlad och går och frågar personen som rapporterade detta om mer information om var detta skulle ha skett. Han säger då att detta förmodligen bara var en tillsägelse eftersom tävlingsledaren aldrig sa att jag skulle bli nerflyttad 10 placeringar (vilket är straffet).

 

Men när resultatet väl kommer upp visar det sig att jag är nerflyttad, och eftersom jag inte fått någon information från tävlingsledaren vad som skulle hända och hur jag skulle gå tillväga för att lägga in motprotest, gick tiden ut…

Det var såklart en total besvikelse och jag var väldigt ledsen hela vägen hem.

 

2019-06-29 MXSM i Västerås

Till Västerås var vi hela 37 st. tjejer som kvalade, vilket gjorde det lite trångt på banan. Men lyckas få ett hyfsat fritt varv och sätter en 19e tid.

Heat 1 fastnar jag med några andra i starten och får jobba upp mig och slutar på en 17e plats vilket jag inte är nöjd med.

 

Heat 2 blev det lite stopp i de första kurvorna vilket gjorde att jag hamnade längre bak. Började jaga för bättre placering och inser att jag inte har en fungerande frambroms (!!). Som tur är hinner jag tvärnita med bakbromsen istället.

Detta gjorde att jag körde lite mer passivt innan jag märkte att frambromsen började fungera igen. Men då hade jag redan tappat så mycket på dem framför att jag inte hann köra upp mig så mycket, vilket resulterade i en 18e plats.

Det visade sig att ena framgaffeln börjat läcka olja, som sedan hade runnit ner på bromsskivan. Jag var inte så nöjd med resultaten från helgen.

 


2019-06-09 Äntligen dags för uppdatering
Vintern har inneburit en hel del träning. Bland annat var jag och Robin nere i Spanien och tränade i två veckor, samt att jag var med MXgym i Belgien på träningsläger lite senare. Sista lägret med MX-gymnasiet :(
Nedan kommer en rapport om de två SM-tävlingarna som jag kört i år:

2019-06-01 MXSM Uddevalla
Förra helgen gick andra deltävlingen i SM i Uddevalla. På lördagen regnade stora mängder vilket gjorde banan svår redan i tidskvalet. Kvalade in som 22a (35 anmälda).

I första heatet var banan katastrof, allt var bara lera och dynga. Ett varv tog 3 min och det låg folk överallt hela tiden. Men jag lyckades ändå komma i mål som 14e. Var ganska roligt med dyngrace ändå :)

På söndagen tyckte jag banan var kanonfin. Heatet började med att bara hälften av startgrindarna föll i starten vilket gjorde att det blev omstart...

Första delen av heatet gick OK, men ramlade sen i en kurva när jag satsade lite för mycket...
Det resulterade i ett snett styre men det var bara att kämpa vidare. Slutade på en 21 plats, vilket inte var så bra. MEN tar med mig mina två poäng från helgen!

2019-04-20 MXSM i Saxtorp
20 april var det dags för årets första SM. Innan första deltävlingen var jag oerhört nervös. Jag jobbade med mig själv i flera veckor innan för att kunna hantera nervositeten, vilket faktiskt hjälpte på tävlingsdagen. Jag kunde lugna ner mig själv vilket gjorde att jag aldrig kände någon stress eller nervositet. Jag kunde bara fokusera på tidskvalet och heaten.

Det var 35 st. som var anmälda, varav 26 st. kvalar in.

Jag satte 16:e bästa tid. Körningen flöt på och jag kände lugnet, vilket gjorde att jag satte en så pass bra tid.

Heat 1: Jag fick en dålig start i första heatet och kraschade ihop med två andra några kurvor senare.
Men jag lyckades hålla hojen igång och kom iväg hyfsat fort. Ändå låg jag långt efter men fick ett väldigt bra flyt och jag kände att jag hade bra ork.

Körde om en efter en och till slut kom jag på en 15:e plats in i mål och tog 1 SM-poäng.

Heat 2: På söndagen var jag väldigt matt i kroppen, men kände ändå att det kunde bli en bra dag.

Banan var otroligt uppkörd och väldigt svår.
Gjorde en repris på första heatet och kraschade på första varvet, vilket gjorde att jag tappade luften. Men jag tänkte inte ge upp så jag kickade igång hojen och körde iväg trots att all luft gått ur mig. Men jag började hitta flytet i de djupa hålorna och kom ikapp de framför, trots att jag hamnat ett halvt varv efter.
Även i detta heat kör jag upp mig till 15:e men sedan tog all energi slut. Jag orkade inte hålla i och på sista varvet ramlade jag och fick inte igång hojen. Kom därför i mål på en 19:e plats.
Är dock väldigt nöjd över körningen och min uppladdning som jag hade inför helgen.

Nu har jag bara en vecka kvar i skolan uppe i Tibro och det känns både skönt och lite sorgligt. Är så glad och tacksam för att jag fått möjligheten att gå på MX gymnasiet, men det ska bli skönt att komma hemåt och slippa alla långa resor o.s.v.

Frida #69


2018-11-13 Länge sedan jag uppdaterade här...
Jag ber så mycket om ursäkt för att jag uppdaterar så sällan här. Det har varit en jobbig period sedan vi hördes senast och jag har inte haft orken att skriva tidigare.
Jag börjar väl att berätta från början:

SM i Linköping i maj
Tidskvalet började bra med en 10:e plats. Trivdes bra med banan och allt kändes bra. I första heatet var jag med många bra fajter och slutade på en 11:e plats. Min bästa placering hittills!

I andra heatet får jag en väldigt bra start, ligger runt en 8-9 plats länge men blir påkörd i en kurva och flyger av banan. Det tog en stund att komma på rätt köl igen och jag hamnar toksist, men lyckas köra upp mig och sluta på en 14:e plats. Fick vara nöjd trots placeringen.

Sommaren 2019: Trassel med hälsan
När jag väl fick sommarlov blev jag plötsligt sjuk, det började med en vanlig förkylning och ledde sedan till väldigt mycket halsont. Jag åkte till Vårdcentralen och tog tester med det visade ingenting, så läkaren sa i princip att jag var frisk.

Därför tränade jag vidare och efter två dagar vaknar jag med över 40 graders feber och hade jätteont i halsen. Åkte in till akuten men även där visades inget på proverna. Fick dock penicillin ändå, för de såg ju att något var fel, men de visste inte vad!?

Jag åt penicillinkuren och kände mig bra igen efter ca 1,5 vecka men efter att jag börjat träna igen kom halsontet tillbaka så jag åkte återigen till VC. Gjorde ytterligare prover utan att något syntes i proverna, men fick ännu en penicillinkur. Det var en kraftigare variant som tog väldigt mycket på orken, och all kondition och styrka försvann kändes det som.

Så här i efterhand så tror vi till 99 % säkerhet att jag hade körtelfeber eftersom min kille fick körtelfeber en månad efter, med exakt samma symtom…

Detta gjorde att jag knappt kunde träna på hela sommaren. Innan jag blev sjuk bestämde jag mig för att byta hoj till en Kawasaki kx250 för att få en nytändning. Tanken med att byta var ju att jag skulle träna som bara den hela lovet och vänja mig vid det nya körsättet och lära känna hojen, men det blev ju inte riktigt som tänkt...

SM i Årsunda i slutet på juli
Men jag ville ändå köra i Årsunda eftersom jag vet att jag kör bra i sand. Jag tog mina sista tabletter på den andra penicillinkuren dagen innan SM och hoppades på att kroppen skulle orka med.

Lördagen började okej, jag blev väldigt trött under första heatet och slutade på en 22:a plats. Var helt slut efter heatet och kunde knappt få luft.
Till söndagen la jag mig tidigt och försökte vila så mycket som möjligt. Jag hoppade över träningen eftersom regnet hade öst ner hela natten och fortsatte under dagen.

Eftersom jag tyckte det var jobbigt som det var när banan var fin, så blev det ännu värre i andra heatet. Försökte hålla ut så mycket det gick men till sist orkade jag inte mer och ramlade och sen gick luften ur mig. Jag har aldrig varit så trött och slut i kroppen så jag var tvungen att bryta. Var så otroligt besviken eftersom kroppen sätter stopp för min körning.

Efter Årsundatävlingen träffade jag några tränare och diskuterade min hälsa och sjukdomar och kom fram till att jag ska försöka återhämta mig och träna lite i taget och se hur kroppen svarar. Det började kännas bra igen och jag kände att jag fick tillbaka lite krafter och bestämde mig för att anmäla mig till SM i Västerås.

SM i Västerås i augusti
Väl på tidskvalet stämde inget alls, var väldigt nervös och var rädd för att inte kvala in. Kvalade in på en 22:a plats, men var ändå inte nöjd då körningen var stel och inte särskilt bra alls. Blev även 22:a i första heatet efter en dålig körning.

I heat två var jag helt slut redan innan det börjat. Hade ingen ork att ens försöka, kände mig helt tömd på energi vilket gjorde att jag aldrig någonsin kört så dåligt. Slutande ändå på en 22:a plats.

Tillbaka på ruta ett…
Sen blev det såklart samma visa igen, blev förkyld och var sjuk i lite mer än en vecka och fick därför börja om på noll igen. Självförtroendet hade vid den här tiden rasat ner i botten och jag kände verkligen att allt var pest och pina.

Bestämde mig för att hoppa över SM i Uppsala, dels för att jag inte hade tränat tillräckligt och dels för att det var så långt dit för att inte kunna prestera sitt bästa. Åkte istället till Varberg för att tjuvträna inför SM-finalen.

SM i Varberg i september
Tidskvalet var bra, men fick välja grindplats efter totalen inför finalen. Fick en väldigt dålig start i första heatet och hade svårt att köra om, men lyckades bli 17:e efter en tuff omkörning i målsvängen. Trots att jag inte fick poäng var jag nöjd med körningen och framförallt att jag orkade köra ett helt heat utan att krokna allt för mycket!

Andra heatet höll jag på att få en jättebra start men hamnade tyvärr i en startkrasch… Var sist iväg men jagade verkligen, stressade tyvärr lite för mycket och gjorde ett misstag och ramlade igen och var sedan ett halvt varv efter den som var näst sist!

Men jag gav inte upp och lyckades jaga ikapp och köra om två stycken och blev 17:e i detta heat också, vilket jag är nöjd med.
Något jag blev ännu mer nöjd över var att jag satte 9:e bästa tid i av alla som körde i heatet, vilket visar att jag har farten!

Dagsläget
Jag trivs nu väldigt bra på min Kawasaki och tycker det går bättre och bättre. Har lyckats hålla mig frisk än så länge. Jag försöker ge mig själv återhämtning efter tuffa pass, för jag vet att jag behöver det för att hålla mig frisk. Jag körde Enduro specialen i Saxtorp som sista tävling bara som en kul grej. Det var en ny erfarenhet och det gick hyfsat bra tycker jag.

Trots att det inte blev den säsong som jag planerat och hoppats på, så är jag nöjd över hojbytet och över hur snabbt jag kan köra när allt stämmer. Nu ska jag träna på och få ännu fler timmar på hojen tills nästa år, så får jag hoppas att jag nästa säsong går bättre.

MX Gymnasiet
Nu är jag alltså inne på sista året här uppe i Tibro. Det känns konstigt, tiden rusar ju iväg.
Jag har inte fullt så många lektioner detta år, och dessutom underlättar det väldigt att jag har min bil, så jag lättare kan ta mig från skolan i Skövde till träningen i Tibro… och ut till garaget på kvällarna och fixa med hojen, skönt att slippa cykla dit i mörkret på vinterhalvåret. Det har inte varit så kul.

Hoppas kunna komma med lite mer positiva rapporter framöver!

Ha det gott!

Frida #69


2018-05-20 Träningsläger, SM i Saxtorp och SM i Vissefjärda och lite annat...

Nu är säsongen igång för fullt och jag har haft fullt upp under våren, med skola och körkort och allt möjligt. Vi var på träningsläger i Belgien och Holland med MX Gym och jag kan ju börja berätta om det.

Träningsläger i mars

Två veckor innan påsk så var det dags för årets träningsläger med MX-gymnasiet. Jag lyckades så klart smittas av förkylningen som halva Sverige fick, så veckan innan lägret var jag sängliggande, men vi åkte iväg i alla fall och döm om min förvåning när jag vaknade första dagen på lägret och mådde bättre!

I år var träningslägret i Holland/Belgien. Vi alla bodde på Zilvermeer som är en populär camping i Belgien. Innan vi åkte ner var det bara att slänga på sanddäck för om det är något Holland och Belgien är kända för så är det alla deras krävande sandbanor, skitbra träning inför första SM:et i Saxtorp!

Lommel
Första träningsdagen var på söndagen och då körde vi på Lommel, en väldigt känd bana. Banorna öppnar vanligtvis klockan 13:00 så vi samlades kl. 12 för att värma upp tillsammans. Det var väldigt svårt att köra och det var jättemycket folk på banan. Där nere kör allihop tillsammans, små som stora, crossar som fyrhjulingar och sidovagnar. Jag körde bara två stycken 30 minuters pass första dagen eftersom jag varit sjuk hela veckan innan. Men det räckte, jag blev trött ändå!

Veldhoven
Andra dagen hade vi hyrt Veldhoven, som då var en väldigt blöt sandbana vilket gjorde att banan var riktigt svår. Vi körde två stycken 20-minuters pass för att värma upp och försöka få banan så fin som möjligt. Sedan avslutade vi med två stycken teknikpass. Ett av passen tränade vi spårträning och andra passet tränade vi på linjer. Det var en tuff men lärorik dag.

Berghem
Fjärde dagen körde vi på en bana som heter Berghem som ligger i Holland. Första anblicken på banan så var det nyslätad och jättefin. Sen när vi sprang runt banan som uppvärmning såg vi hur resten av banan såg ut. Stalpig och spårig exakt överallt, inte en enda kvadratcentimeter var slät. Aldrig varit med om något likande. När vi väl var ute på banan kände alla sig som nybörjare, den var verkligen krävande. Till och med VM-förarna som var där (Filip Bengtsston och Romain Febvre) såg ut som nybörjare på vissa ställen.

Lommel
Femte dagen körde vi på Lommel igen, det hade småregnat hela kvällen och regnet hängde i luften hela dagen, vilket gjorde att banan var riktigt tung. Men det första 30 minuters-passet gick skitbra, då var banan nyslätad och det var inte jättemycket folk. Andra passet hade banan redan blivit rejält uppkörd. Då skulle vi köra två varvsintervaller i ca 30 minuter, det gick inte jättebra. Sista passet gick bäst, då skulle vi också köra två varvsintervaller men då var jag mer avslappnad och vågade hålla fötterna på fotpinnarna hela tiden.
Sjätte dagen, alltså på fredagen, skulle vi egentligen ha kört, men det hade regnat konstant hela natten och dagen så vi bestämde oss för att vi skulle köra på lördagen istället. Då skulle det vara uppehåll men minusgrader och blåst istället.

Berghem
Sjunde dagen körde vi återigen på Berghem. Det gick verkligen superbra. Då var banan slät från början och blev succesivt sämre vilket var bra. Vi körde 3x30 min distanspass och det kändes bra.        

VM i Valkenswaard
På söndagen åkte vi på VM:et i Valkenswaard. Skithäftigt att se alla köra men det var tyvärr inte så mycket folk i och med att det var väldigt kallt hela dagen.

Veldhoven igen
På måndagen hade mx-gymnasiet hyrt Veldhoven igen. Det var väldigt hårt i marken så vi ägnade de första passet till att försöka köra upp banan. Trots att banan var hård blev det ändå några djävulska spår. Vi hade därför ett långt pass med bara spårträning, vilket gick skitbra för mig!

Honda Park
Tisdagen körde vi på Honda Park, en fin sandbana som liknar lite mer en svensk bana. Vi körde uppvärmning sedan körde vi distans/tempo, vilket gick jättebra! Verkligen nöjd med dagen. Vi körde även på Honda Park på onsdagen. Då var även Antonio Cairoli och Jorge Prado där och körde, vilket var skithäftigt. Vi tränade på tidskval den dagen.

Emmen
Sista dagen åkte vi upp till Emmen och körde, för det låg ju på vägen hem. Det är verkligen en bra bana och vi var ungefär fem stycken som körde. Där fick man verkligen chansen att få upp farten. Jag körde ungefär 1,5-2h innan vi fortsatte hem till Sverige.
Det var verkligen en nyttig resa, lärde mig massor under dessa två veckor.

SM i Saxtorp 21-22 april
Inför SM i Saxtorp hade jag byggt upp ett bra självförtroende då träningen i Holland och Belgien gjorde susen. Banan var väldigt fin under träningen, lite för slät nästan, vilket gjorde att alla körde fort. De hade även lagt på lite annat material på banan som gjorde att stalpen blev annorlunda än vad de brukar se ut.

På tidskvalet fick jag 18:e tid så jag fick välja som 18:e på grind. Jag fick till en väldigt bra start, runt 6:a i böjen. Tappade till runt 12:e plats efter några varv. Värmen och spänningen gjorde att jag blev alldeles för trött för fort, och jag tappade till slut ner till 15:e plats, men jag fick i alla fall 1 poäng. Skönt att plocka en poäng på första heatet i första tävlingen!

Träningen dagen efter gick mycket bättre, satte ett snabbt varv och fick 10:e tid. I andra heatet fick jag en minst lika bra start. Försökte att slappna av mer denna gång för att orka hela heatet. Nu var banan riktigt uppkörd och svår, men det var en fördel för mig. Tog mig i mål på en 12:e plats, vilket gav 4 poäng. Väldigt nöjd över helgen!
Främst för att jag var med bra på starterna, det är väldigt positivt!

Nilssons Motor Cup i Veinge 28 april

Veckan efter SM så körde jag NMC tillsammans med brorsan. Det är kul när vi kan köra på samma tävlingar och NMC är bra träning för mig, som får mer träning på att köra om folk (vilket jag sällan får på träningarna uppe på MX Gym där alla killarna kör galet fort).

Både jag och brorsan hamnade i näst snabbaste träningsgruppen. Jag vet att han är bra på tidskval så när det började släppte jag iväg honom en liten bit och hängde sedan på. Jag fick till ett bra flyt, för vi var tidigt iväg och hade inga andra i vägen och mot slutet tog jag in lite på honom. Vi hoppades att vi skulle hamna i samma heat och det skiljde mindre än en sekund i varvtid, men jag var snabbast J
Döm om vår förvåning när brorsan kom till B-final och jag hamnade i A-final!

Starten i heat 1 gick inget vidare, men jag fick ett bra flyt i körningen och gick i mål som 31:a. Nöjd.

I heat 2 blev det en katastrofstart, och efter ett varv så ramlade en kille framför mig så min hoj fastnade under hans, det tog en hel evighet innan han fick bort den. Sen försökte jag ju stressat komma i kapp de andra och körde omkull rejält, så jag förlorade ännu mer tid.  Kämpade helt galet ända in i mål, men blev bara 34:a. Inte så nöjd… Men jag blev ju totalt 33:a av 186 stycken, och det är ju rätt bra ändå, så här i efterhand J

SM i Vissefärda 5-6 maj

Hårdbana har aldrig riktigt varit min grej men träningen gick okej. Fick 15:e tid. I första heatet fick jag en skitbra start, låg runt 4-5. Det var otroligt varmt hela dagen så krafterna tog slut snabbt. Banan var även väldigt kantig och lite småfarlig vilket gjorde att många kraschade under helgen. Men jag höll mig på hjulen och tog mig i mål på en 15e plats.

Andra heatet var jag alldeles för övertaggad och fick en dålig start. Fick jaga och försöka köra om, vilket var väldigt svårt på den banan i och med att den är så smal och alla var så jämna. När jag väl var på poängplats tog luften helt slut. Jag kollade på klockan och då stod den på 10 minuter och då visste jag att jag inte skulle orka hålla i och tänkte att jag bara ska ta mig i mål. Jag tappade i alla fall ner till 17:e plats och fick därför inga poäng. Men jag tog mig i alla fall i mål trots värmen. Mådde uruselt efteråt, nästan värmeslag tror jag.

Serien Södra i  Huskvarna 13 maj
Helgen efter Vissefjärda var det Serien södra. På lördagen valde jag att åka upp till Linköping och träna där i stället, för där går nästa SM-tävling. Men på söndagen var det tävling i Huskvarna och jag anmälde mig till Inbjudan där, bara för att få lite tävlingsträning. Men så blev en av killarna i MK Tranans lag sjuk under natten och ingen av de andra reserverna ville köra.

Jag är ju ärligt talat den som är långsammast av reserverna, och det är inte så kul att köra i Division 1 där det nästan bara kör en massa SM-värstingar men nån måste ju ställa upp så det gjorde jag. Jag är ju trots allt van att köra med snabba killar i skolan hela tiden, men när det är tävling blir jag ju varvad av ledaren redan efter några varv, sen går det ju bara ut på att hålla undan och inte vara i vägen för dem. Banan är svintuff och svår, men jag tog mig runt och blev i alla fall inte sist, 33:a av 34 i första heatet och 31:a i det andra J

Nästa helg är det dags för SM i Linköping, återkommer med rapport efter det.

Ha det gott!

Frida #69


2017-09-25 Äntligen dags för uppdatering

Nu har jag äntligen skrivit ner lite text till webbmamman så hon kan uppdatera hemsidan. Det har hänt en del sedan sist:

SM i Varberg i Juli:
Banan var riktigt fin under lördagens race. Solen lyste hela dagen vilket gjorde att banan höll sig fin. Jag satte 20:e tid på tidskvalet. Första heatet gick hyfsat bra, jag var nöjd med min körning i alla fall. Slutade på en 18:e plats.

Till söndagen hade det regnat hela natten och fortsatte under hela dagen vilket gjorde att banan var extremt hal och lerig. I början av heatet körde jag ganska stelt för att jag var rädd för att ramla då banan var rätt brutal. Det var en tjej som kraschade rejält på en dubbel-dubbelsektion på banan (ett flertal mindre hopp i direkt följd), vilket gjorde att det var gulflagg under nästan hela heatet. En bandvagnsambulans (?) kom för att hämta henne och transportera henne av banan, och tyvärr valde de att köra ut över banan precis när jag kom, så jag fick stanna och vänta. De hade nog inte riktigt koll på vad de höll på med just då, men det var bara att acceptera det och stå kvar tills de till slut flyttade sig så jag kunde komma förbi.

 Förlorade många dyrbara sekunder där. Efter det släppte stelheten eftersom jag inte hade så mycket mer att förlora. Jag kom ikapp tjejen framför men tyvärr var det målgång då. Slutade på en 16:e plats, vilket är precis utanför poängplats.

SM i Västerås i Augusti
Jag hade inte turen på min sida denna helg precis. Vaknade upp på lördagen med väldig halsont, men att inte köra fanns inte på kartan.
Banan var extremt hal och lerig på träningen vilket man såg då U17-killarna gång på gång ramlade om de kom utanför det lilla spåret som fanns på banan. När vi skulle köra träningen lyckades jag inte komma långt innan framhjulet bara kasade iväg från mig så jag också ramlade (ha ha)… Jag satte ett bra varv (16:e) sen körde jag av. Var väldigt trött redan efter så lite körning.

Fick en bra start i första heatet och låg på en fjortonde plats tills det var 2 varv kvar. Halkade ner på en 15:e plats och under sista varvet flyttade jag på mig för att jag trodde det var en varvande förare som kom, men det var det ju tyvärr inte. Blev 16:e det heatet och utanför poängplats igen…


På söndagens träning kraschade jag på andra varvet på träningen. Fick ett kast på en kant på en raksträcka och slog i huvudet samt fick en väldig lårkaka som gjorde extremt ont. Körde klart varvet med mycket snett styre och ett väldigt ömmande ben. Körde inte mer på träningen.

Som tur var fick jag hjälp av en annan crosstjej efteråt, som körde med att kyla och linda om låret för att förhindra svullnaden. Det fanns inget annat i mitt huvud än att jag skulle köra andra heatet så jag försökte börja gå så fort som möjligt. Tårarna rann för varje steg jag tog och jag trodde jag skulle ramla ihop så ont det gjorde. Haltande gick vi till waitingzonen och pappa fick hjälpa mig upp på hojen. Tyvärr gjorde förkylningen att jag inte orkade någonting och benet bultade för fullt. Slutade på en 16:e plats IGEN.
Ingen bra helg med dåliga förutsättningar, men jag har aldrig kört på en så bra bana innan. Fanns massor av spårval, svår men ändå bra.

SM-final Finspång i september

Som tur var fick jag möjligheten att köra i Finspång trots att jag inte tagit några poäng. Finspång är en sandbana och regnet gjorde att den var väldigt tungkörd.

Till första heatet hade banat blivit ganska svår, men den var fortfarande finare än vanligt. Starten var OK,   utsläppet var bra men jag släppte för tidigt. Fick kramp i armarna väldigt tidigt i heatet, vilket jag inte får så ofta. Blev också väldigt trött, men lyckades ta mig runt med en hel hoj och utan att ramla vilket resulterade i en 12:e plats vilket ger 4 poäng! Alltså mina första SM-poäng!

Jag hade lite svårt att glädjas åt poängen först, för jag var inte nöjd med körningen, men sen kändes det rätt skönt ändå J

Till det andra heatet var banan mycket svårare. Jag fick ett väldigt bra utsläpp, låg bra till i mitten på rakan, men släppte än en gång för tidigt men var ändå med bra. Jag hade bra fajter under hela heatet och  slutade denna gång på en 15:e plats, vilket gjorde att jag fick ett poäng till!


Foto: Hampus Foton

Övriga tävlingar

Jag har kört Inbjudan-klassen i Södra Serien i Vrigstad, Eksjö och Rödeby med helt OK resultat.
I Rödeby blev jag totalt 13 av 23 tävlande! Killar allihop utom två.
I Vrigstad blev jag 11 av 16 och i Eksjö, där jag aldrig kört innan, blev jag 9 av 16. Bra för självförtroendet!

Är med som reserv på serietävlingarna åt MK Tranans Div 1-lag, men har inte behövt ställa upp där förrän det var dags för finalen i Oskarshamn. Då fattades det folk och jag fick ställa upp.

I div 1 kör ju många av de vassaste förarna från Södra Sverige, så där har jag egentligen inget att göra så klart, men man måste ju ställa upp för klubben. Det var ingen barnlek, tung sandbana och alla dessa sjukt snabba killar som blåste om mig hela tiden, men jag kämpade på och tog mig runt och kom i alla fall inte sist, blev 34:a och 33:a och skrapade ihop lite poäng J

En fadäs som hände under första heatet var att jag slog omkull i sanden och fick styret rätt på tumnageln. Den blev ju alldeles svart och bultade helt galet efter heatet, så pappa fick värma en tjock nål och trycka hål på nageln, jösses vad ont det gjorde när det gick hål. Blodbad i husvagnen blev det typ J
Men sen bultade det lite mindre så jag kunde köra andra heatet!

Jag har även kört några Nilssons Motor Cup i sommar också. Det är kul att köra samma tävlingar som storebrorsan. På sistone har jag slagit honom på tidskvalen, men sen är han tuffare i heaten, så då får jag pisk J

Ja det var väl det som hänt sedan sist. Nu är tävlingssäsongen så gott som över och nu laddar jag om till nästa säsong. Skönt att ha MX-Gym att träna med, jag trivs så bra här uppe!

Ha det gott!

Frida


2017-07-07 Hemkommen från Tibro

Nu är det äntligen dags att uppdatera lite här. Jag vet att jag har varit dålig på det, men tiden räcker inte riktigt till när man går i skolan och nu är det första veckan jag är hemma sedan sommarlovet började. Jag stannade kvar i Tibro två veckor extra och tränade med en kompis, det var kul! :)

Jag har hunnit köra några SM-tävlingar sedan sist:

MXSM Uppsala:

Jag var verkligen taggad på att köra, banan såg jättefin ut. Men under träningen lyckades jag inte komma in i banan alls vilket gjorde att jag blev ännu mer nervös under tidskvalet. Körde stelt och riktigt uruselt, vilket ledde till att jag inte kvalade in med bara någon tiondel ifrån.
Superbesviken
L

Jag och pappa bestämde oss då för att köra ner till Ulricehamn för att träna inför nästa SM i stället.

MXSM Ulricehamn:

Jag tycker Ulricehamns crossbana är riktigt rolig och jag kände mig trygg med den eftersom jag hade kört där tidigare.

Träningen och tidskvalet gick väldigt bra. Kvalade in på en 16e plats. I första heatet fick jag en ganska dålig start, men körde upp mig till en 18e plats och tampades med en annan tjej genom hela heatet, tills hon kraschade framför mig i sista uppförstrappan på sista varvet. Jag hann få stopp på hojen men bromsade stopp. Kom snabbt iväg igen och kom i mål på en 17e plats.

I andra heatet fick jag en hyfsad start. Jag låg och tampades med en tjej hela heatet, men jag är så dålig på att köra om så det blir gärna att jag hamnar i samma tempo som föraren framför, vilket inte alls är bra. Slutade på en 18e plats i andra heatet. Banan var för övrigt väldigt uppkörd och svår detta heat, men fortfarande rolig.

Jag var faktiskt riktigt nöjd med mig själv efter denna tävling.

MXSM Vrigstad:

Denna omgång fick vi köra tillsammans med JSM i Vrigstad eftersom vi inte körde i Årsunda pga krock med EM för tjejerna i Tyskland.

Vi fick köra först på lördagen. Banan var helt nyslätad, inga vallar, ingenting. Men banan är väldigt rolig tycker jag och det gick bra att köra. Kvalade in på en 19e plats.

Första heatet fick jag en bra start, låg i mitten ungefär men hamnade snabbt längre ner pga alla mina hjärnspöken. Blir alldeles för feg och självförtroendet försvinner, det är det jag måste jobba på innan jag kommer vidare tror jag. Blev jagad på en 17e plats mer än halva heatet men gjorde en miss som gjorde att jag fick en kick på ett bromsstalp och fortsatte rakt fram i kurvan som gjorde att blev omkörd av ena tjejen, vilket gjorde att all luft gick ur mig. Hamnade till slut på en 20e plats.

Andra heatet gjorde jag en extremt dålig start. Mådde inte bra innan start, och föregående heat hade satt sina spår. Körningen är jag dock väldigt nöjd med, det är första gången jag verkligen planerade min körning medan jag körde, vilket gjorde att banan kändes väldigt lätt och jag blev inte alls trött.

Tampades med en tjej men kom inte om vilket var väldigt synd, för jag tror att jag hade kunnat förbättra min varvtid ännu mer. Blev 23a vilket var väldigt dåligt men är som sagt nöjd över körningen.

Jag kör på med träningen som vanligt här hemma, men det är ju inte lika kul som när man är i skolan. Trist att träna ensam, men det får gå :)

Nu laddar jag om och tar nya tag, nästa helg (15-16 juli) är det dags för SM igen, i Varberg.

2017-05-09 Äntligen dags att uppdatera...
Det blir lite knöligt när man inte bor hemma och mamma ska sköta uppdateringarna på hemsidan, men nu har jag till sist skrivit ihop lite text om vad som hänt.
Det har varit full rulle nu under vintern och försäsongen och nu har äntligen tävlingssäsongen dragit igång och jag lovar att bli aktivare med rapporterna framöver.

26 mars-6 april var det träningsläger i Italien med MX-gymnasiet. Denna resa var en fantastisk upplevelse! Jag och pappa har aldrig varit utomlands för att köra motocross, så vi båda var väldigt nervösa, både över bilresan dit och hem, men också över att bilen eller hojarna e.t.c. skulle gå sönder under lägret. Men det gick bra!

Banorna vi besökte var: Arco ( men vi körde aldrig på den p.g.a. allt regn som kommit dagen innan), Mantova, Dorno, Odolo, Tenno, Bellingzago, Malpenza, Cadrezzate och Crotta.

Det blev ca 2h 30min körning/dag med en vilodag var 3:e dag för att återhämta kroppen, men sen körde vi 3 dagar i rad innan vi skulle åka hem. Det blev många timmars körning under dessa dagar!

Erkänner att jag var lite sliten när jag kom hem till Sverige igen J     

Första SM-tävlingen i år: 29-30/4 i Borås

Oturligt nog så kraschade jag på träningen tisdagen innan det var dags för tävling och slog i huvudet ganska rejält. Jag fick en lätt hjärnskakning, men svimmade inte av eller fick minnesluckor. Visste inte om jag kunde köra och bestämde mig först på fredagsmorgonen att jag skulle ge det ett försök. Skulle ångra mig om jag inte försökte i alla fall.

Träningen gick ganska okej. Till tidskvalet gav jag allt, fick riktigt mycket kramp i höger underarm så jag knappt kunde hålla styret. Fick 26:e tid och kvalade därför in (med mindre än en sekunds marginal till tjejen bakom!!) då det bara är 26 som kvalar in bland tjejerna. Standarden har höjts mycket till i år och det var många fler anmälda än förra året.

Heat 1: Jag gjorde mitt bästa, banan var svår och jag körde lite stelt tyckte jag själv. Jag var väldigt nervös eftersom det var första SM-heatet och min första tävling för i år. Slutade på en 23:e plats.

Heat 2: Banan hade nu blivit riktigt svår tyckte jag, stenig, kantig och stalpig (mx1 fick bryta 2 gånger p.g.a. krascher) men jag gjorde mitt bästa och försökte gasa på de ställen där jag kände mig säker. Ville inte riskera att slå i huvudet ännu en gång heller. Slutade på en 22:a placering.

Nästa helg är det dags för SM igen, i Uppsala.
Där har jag aldrig kört, så det blir spännande.

Håll tummarna för mig att jag kvalar in!           

2016-09-11 Jag ber om ursäkt för sen uppdatering...
Jag hoppas ni har överseende med att det dröjt innan jag skriver nåt här, för det har varit lite körigt sista tiden och jag har knappt varit hemma sedan jag flyttade till Tibro, därav den långa väntetiden.
Nu har jag alltså äntligen börjat på MX-gymnasiet i Tibro, vilket är HELT FANTASTISKT!

Riktigt bra tränare och träningsmöjligheter men även riktigt schyssta mx:are. Jag trivs jättebra i lägenheten och med träningen. Det är väldigt krävande, men gud vad det är roligt att träna!

Ser verkligen fram emot dessa tre åren här uppe! Det blir mer rapport om det framöver, men här kommer ett litet sammandrag av vad som hänt tävlingsmässigt sedan sist:

13 aug körde jag årets sista MX Champ i Sösdala.
Eftersom att jag hade varit på träningsläger där bara några veckor tidigare kände jag att jag hade bra flyt på banan. Mycket aggressivitet och dessutom var banan perfekt hela dagen! Vi körde tillsammans med U17 och MX2U. Första heatet fick jag väl ingen bra start men jag körde upp mig till en 12:e plats av 17, och stannade kvar där. Väldigt nöjd över mina jämna varvtider genom hela heatet.

Andra heatet misslyckades jag helt med starten, men körde upp mig igen. När jag jagade en framför mig skulle jag ta yttern och hoppa om honom men då var landningen inte i samma vinkel som uppgången så jag flög och landade på sidan av hoppet. Men jag landade med full gas och var full med adrenalin så jag hann inte tänka så mycket. Men är väldigt nöjd med det heatet också då jag kom på en 13:e plats. Blev totalt 3:a av tjejerna och 2:a totalt i mx-girls 2016.

Helgen efter det var det SM i Finspång.
Jag har aldrig kört på Finspångs bana innan. Bara kollat in en massa youtubevideos för att ha en liten föraning om hur banan var. Jag tyckte iallafall att den var skitkul! Väldigt krävande och svår men rolig.

På träningen försökte jag komma in i banan och försökte hoppa lite iallafall. Jag skulle satsa på ett hopp men kantade och studsade ut.
Jag hann inte svänga och körde rakt upp över vallen (men allt gick bra). Första heatet tyckte jag att jag körde bra, fick ett hyfsat bra flyt och kom på 18:e plats.

Till söndagens heat hade banan blivit riktigt uppkörd och stalpig. Körde lite stelt på vissa delar av banan och jag var för feg vid hoppen efter att ha varit nära på att krascha ett antal gånger i uppförstrappan. Slutade på en 19:e placering. Var inte helt nöjd, men nästa gång jag kör där kommer det att gå bättre, det är jag säker på!

foto: www.mxcarro.se

Den 27:e aug var det dags för serietävling i Uppvidinge.
Jag har aldrig kört där heller innan. Bara varit där och kollat på brorsan för väldigt många år sedan! Tyckte banan såg rolig ut när jag gick den på fredagen. Fick lite tips och så hur jag skulle köra, vilket jag är tacksam över.

Första heatet hade banan redan blivit riktigt uppkörd och extremt stenig! Trodde jag skulle få punka 100 gånger men jag klarade mig. Tyvärr blev vi en man kort i laget, då en klubbkompis ramlade och skadade sig. Jag kom 21:a av 27 i det heatet.

Till andra heatet var vi alltså bara två som körde. Vi kämpade på bra tycker jag trots den svåra och steniga banan. Jag kom nu 22:a. Hyfsat nöjd med dagen ändå!

2016-08-06 MX Champ i Rödeby
Banan var riktigt fin och den höll sig fin hela dagen i och med att vi körde samma dag som alla små. MX-Girls körde tillsammans med U17 och MX2U. Träningen gick bra tyckte jag. Försökte få till hoppen, vilket jag tyckte var lite läskigt då det hände en olycka precis innan vår träning (vilket jag såg tyvärr...).

I första heatet fick jag en hyfsad start. Tyckte jag hade bra flyt och var nöjd med körningen. Blev 3a av tjejerna och 20e av allihop. Det var en väldigt dryg väntan mellan första och sista heatet så jag blev lite hängig. Men taggade till och körde ett bra andra heat också tyckte jag, resultatet blev densamma. Blev trea totalt av tjejerna. 

2016-08-01/02 Träningsläger med Jesper Jönsson och Anders Johnsson
Efter SM i Helsingborg var det bara att susa hem och packa om, sedan bar det iväg till Sösdala för träningsläger. Banan var perfekt för att få bästa möjliga träning. Jesper gav väldigt bra personlig feedback, vilket jag tycker är skitbra! Fick väldigt bra träning första dagen medan andra dagen inte var lika mycket träning som jag önskat. Dagen avslutades med några riktigt jobbiga men roliga lekar. 

Foto: Helena Sjööberg

2016-07-30/31 MXSM i Helsingborg
Det regnade fruktansvärt mycket på lördagmorgonen (vilket inte är något nytt i Helsingborg). Så till träningen var alla dyngsura och banan var hur dyngig som helst. Det gick inte så bra på träningen. Det var riktigt halt och det var bara ett spår där det var någorlunda torrt.

Till första heatet var det också dyngigt men jag är hyfsad nöjd med körningen ändå. Fick bra utsläpp och var bra med i startkurvan men tyvärr blev jag fast i andra kurvan p.g.a. att det var några som ramlande framför mig. Ramlade en gång jag också, men gick snabbt att komma iväg igen. Blev 25a det heatet.

På söndagen hade banan torkat upp. Träningen gick hyfsat bra. I dagens heat fick jag väldigt bra utsläpp och var bra med i startkurvan men tappade i andra kurvan ännu en gång. Hade en väldigt bra fajt med en tjej genom hela heatet men lyckades tyvärr inte komma om. Slutade på en 22a plats. 

2016-07-24 Motostar Masters i Vissefjärda
Vi åkte dit redan på fredagskvällen för att min storebror skulle köra på lördagen. Det var riktigt kul att de anordnat en ny sorts tävling som också blev riktigt lyckad! På lördagkvällen var det grillbuffé och livemusik samt en holeshot challenge som var riktigt rolig att titta på!

Tävlingsdagen bestod av en träning samt tre heat (vilket var riktigt jobbigt i den värmen som blev). MX-Girls körde ihop med MX2U och U17 då det tyvärr inte var många anmälda. Tycker banan är riktigt rolig och fick även till hoppen (som är min svagaste sida, så det var riktigt skönt).

Första heatet fick jag till ett bra utsläpp men höll inte hela vägen in i kurvan. Fick sedan ett rejält stenskott på benet så jag trodde smalbenet gick av, men det gick över. Tyckte att jag körde okej, men det var som Eric och pappa sa, jag höll tillbaka lite för mycket.

Så till andra heatet var jag mycket mer aggressiv, fick inte lika bra utsläpp men körningen blev mycket bättre.

Tredje heatet var riktigt jobbigt. Fick riktigt bra utsläpp och va bra med i kurvan. Men hade inte riktigt huvudet och kroppen med mig så jag valde att köra safe istället för att riskera något. Slutade på en 5e plats i samtliga heat.

Nu laddar jag för MXSM i Helsingborg till helgen.

Foto: Gotlandsbilder

2016-07-18 Äntligen ska jag rapportera lite...
Som vanligt får jag be om ursäkt för sen uppdatering. Det har varit lite körigt med alla tävlingar och träningar så jag har inte hunnit skriva någon rapport än. Sommarjobbade första veckorna på sommarlovet och sedan har vi haft fullt upp med att renovera motorn på ena hojen, det var PRECIS så vi hann få den klar till Årsunda. Lite spännande, för det är inte kul att åka så himla långt utan att ha en reservhoj med.
Hur som helst, nedan följer rapporter från Årsunda och Tomelilla:

2016-07-09/10 MXSM i Tomelilla
Denna gång kunde hela familjen följa med eftersom vi bara har lite drygt en och en halv timme till Tomelilla. Banan såg väldigt fin ut, men den består också av väldigt många läskiga hopp enligt mig...

  Fokus innan start...  Foto: @LinaLiljedalPhoto

Första heatet tyckte jag det gick bra, körde så fort jag kunde, fastän det var flera hopp som jag inte vågade hoppa. Jag slutade på en 16e plats, vilket jag är väldigt nöjd med även om det bara är de 15 första som tar poäng...

Foto: @LinaLiljedalPhoto

Till söndagens heat hade det regnat väldigt mycket och banan var väldigt hal. Körde riktigt kasst hela dagen så är verkligen inte nöjd och vill mer än gärna glömma den dagen. Blev en 19e plats och tydligen sist i totalen vilket jag tycker är jättekonstigt, men men...
Fler bilder från SM i Tomelilla finns här.

2016-07-02/03 MXSM i Årsunda
Pappa och jag drog upp till Årsunda själva, så vi slapp dra med oss husvagnen ända dit, har ju fina sovplatser i bussen som tur är. Det är en väldigt sandig bana där uppe, men den var väldigt fin när vi kom upp på fredagkvällen.

Natten till lördagen regnade det väldigt mycket så det skulle bli mudrace på lördagen... På träningen försökte jag komma in i banan och sätta en hyfsad tid. Banan var väldigt svår eftersom det hade regnat så pass mycket (och det skulle regna yttligare hela lördagen...) Till första heatet hade jag som mål att bara ta mig runt. Tycker det är väldigt läskigt med så extremt spåriga uppgångar på hoppen, vilket det var. (Se bild nedan)

 Efter bara något varv var det två som hade ramlat i uppgången på ett hopp, och då tänkte jag "nu får jag verkligen inte ramla också", vilket jag förstås gjorde då. Tog en jäkla tid att komma därifrån. Ramlade även på sista varvet, men det tog inte lång tid att komma därifrån. Slutade på en 21a plats.

 Till söndagen och andra heatet hade banan torkat upp men det var lika spårigt överallt ändå. Tyckte det gick bättre i andra heatet. Hade vant mig mer vid de spåriga uppgångarna på alla hopp vilket resulterade i att jag slutade på en 18e placering. Hade även bra support från släkt och vänner båda dagarna :) 

Foto: Sandra Karlsson

2016-06-18 Serien i Bökeslund
Frida är bortrest så jag får skriva lite i stället. Denna helg var det dubbelhelg med MK Tranans utvecklingslag. Vi samlades på Sturup Raceway och sov där natten till lördag, sen fick vi upp tidigt och köra bort till Bökeslunds crossbana. Träningen gick inte så bra för Frida, hon tyckte banan var svår (utvecklingslagen tränade ju sist av alla).

I första heatet gick det bättre för henne och jag tycker hon kämpade på bra, fastän de flesta var betydligt snabbare än hon. Det blev ju varvningar ganska tidigt, det var ju lite bökigt och så hon fick ont i ryggen när hon landade efter hoppen. Inte nöjd efter det racet. Kom 28:a av 30. Grabbarna lyckades jättebra, de kom i mål som 6:a, 7:a och 11:a!!!

I andra heatet var hon mer taggad och krigade på som bara den. Banan var ju betydligt sämre nu, så flera hade problem i kurvorna. På sista varvet körde Frida om 3 stycken! Slutade som 25:a. Tyvärr kraschade en klubbkompis men kunde ändå ta sig i mål, så killarna blev 4:a, 9:a och 30:e. Bra kört av dem allihop!
/webbmorsan

Foto från Böket. Fotograf: Ellans MXfoto

2016-06-19 Serien i Limhamn
Åkte tillbaka till Sturupsbanan och hade lite myskväll tills det var dags att krypa i säng, sen kunde vi nästan ta sovmorgon för träningen började ju sent för laget. Frida tyckte banan var kul att köra, men fick inte riktigt upp samma fart som de andra.

I första heatet hade vi delade meningar om hennes körning. Jag tyckte hon körde skitbra (fastän hon kom sist) men Frida var superarg och tyckte att hon körde som en kratta... Hon har ju humör den damen, hon blir så himla besviken på sig själv.
Killarna lyckades bra; 1:a, 5:a och 15!!!

I andra heatet körde hon också bra men kom sist då också. Var inte fullt så besviken då i alla fall. Hon tyckte hon tappade för mycket tid vid varvningarna, så det får hon ju jobba på. Killarna körde bra i andra heatet också och kom 3:a, 8:a och 14. Himla bra kämpat av MK Tranans utvecklingslag.
/webbmorsan

MK Tranans serielag, div 1 och utvecklingslaget. Foto: Jonsson

2016-06-14 Förlåt
Jag får be om ursäkt för att det varit lite glest mellan rapporterna, men det har varit ganska körigt den senaste tiden, med nationella prov i skolan, betygskämpande, skolresor etc. Men nu är det över och jag är nöjd med mina studieresultat, men glad att det är över :)
Nedan kan du läsa om mina senaste tävlingar!

2016-06-11/12 MXSM i Borås
Blandade känslor från SM:et i Borås.  Alla kvalade in då det bara var 24 anmälda. Hade 21:a tid på tidskvalet på lördagen. I första heatet blev jag 20:e efter en fasligt dålig start. Själva utsläppet funkar ju nu (tack Adde Werner) men nu ska jag bara lära mig att trängas lite bättre i startkurvan också. Det är lite annorlunda när man kör med de RIKTIGT snabba tjejerna, man känner sig inte så kaxig då. Jag fastnade bakom en som var långsammare än jag men lyckades till slut köra om och komma ikapp de andra, men bromsade stopp i en kurva med endast några varv kvar. Kom ikapp igen men då var det försent. Jag tycker heaten är för korta :/

På söndagen fick jag till körningen riktigt bra. På träningen hade jag 18:e bästa tid och sedan i heatet så blev det en mindre lyckad start där jag var sist ut ur startkurvan. Men jag fick upp farten och låg på 16:e plats ett tag. Sen när jag låg 17:e så hade jag en fajt i flera varv med en tjej och när jag gjorde en attack för att köra om så prejade hon mig så jag var tvungen att köra ut på kanten, fick sladd och flög upp i en grässlänt med hojen. Den landade upp och ner så jag hade ett helsike att få den på rätt köl igen (var rätt trött i armarna då) och förlorade flera minuter där. Jösses vad arg jag var. Blev så klart omkörd och hann inte ikapp igen då det bara var ett varv kvar. Kom på en 19:e plats.

När den största besvikelsen lagt sig så är jag ändå nöjd med körningen och jag känner att jag har mycket mer att ge. Jag måste bara träna på hopp, nästan alla tjejerna hoppade ju dubblarna och alla andra hopp, men jag känner att det inte är läge att försöka på tävling när jag aldrig gjort det innan.

Förlorade ju många sekunder varje varv för att jag körde igenom dubblarna i stället för att hoppa, men hade ändå hyfsade tider i jämförelse med många andra tjejer, så jag tror farten kan bli riktigt bra när alla hoppen sitter. Sen får jag nog träna på att köra om också, så jag slipper käka grus (eller gräs) varje gång jag gör ett försök :D

2016-05-28 MX Champ i Helsingborg
4:e bästa tid (av 6) på träningen 5/6 i båda heaten. Tampades med samma tjej i båda heaten. Försökte till slut göra en attack, så jag höll fullgas ända fram till kurvan tills det tog stopp (och jag fick käka grus...) :)
Kom nästan ikapp igen men då var heatet slut. Inte nöjd. Men bra väder i alla fall. 

2016-05-21 MX Champ i Värnamo
Banan var verkligen skitfin hela dagen. MX Girls körde tillsammans med U17 och MX2U på lördagen. Träningen och tidskvalet gick väl ganska bra, fick sämst tid men det var ganska väntat, med Ida Djärf, Sanna Kvarnström och Sandra Karlsson att tävla mot :)

I första heatet fick jag en ok start. Tyckte att jag körde bra och gjorde så gott jag kunde. I andra heatet fick jag en mycket sämre start men körde på så gott jag kunde. 4:a i båda heaten. 

2016-05-05 Serien i Rödeby
Både jag och brorsan fick köra i Tranans utvecklingslag i Rödeby. Banan var skitfin under hela dagen, blev bara lite stalpig mot slutet. Första starten var inte alls bra men jag tog igen lite i kurvan och fick hysat bra flyt sen och hade en bra fajt med Charlotte. Blev ganska så trött mot slutet av heatet. Slutade på en 32 plats av 34.

I andra heatet fick jag (som tur var) ett dåligt utsläpp, då de två som stod bredvid mig var sjukt nära på att köra ihop. Tog igen det i startkurvan men var nära på att ramla då en kille körde på mig. Hade sedan en bra fajt igen och slutade som 30 av 34.

Tyckte ändå det gick hyfsat bra och det var kul att prova på en serietävling. Killarna i laget var kanonbra, i första heatet blev de 11:a, 14 och 22:a och i andra heatet blev 11:a, 12:a och 22:a.

2016-04-30 Nilssons Motor Cup på Tranan
Till denna tävlingen fick vi trevligt besök, mina sponsorer Askungen Vital var och tittade. Roligt!

Jag hamnade i träningsgrupp 1. Körde nåt snabbt varv på träningen, tyvärr blev tiden 4 sek sämre i tidskvalet. Suck! Hamnade i alla fall i c-final, det var jag ju nöjd med.

I första heatet fick jag ett bra utsläpp i starten, men sedan var jag tvungen att släppa av då killen som stod bredvid började vingla och jag ville inte riskera någonting. Sedan blev jag prejad så jag var långt bak redan från början. Tampades med en kille hela heatet, men till sist kom han före in i mål. Blev totalt 35:a vilket inte alls var bra egenligen, så då var jag väldigt förbannad. Men fick dock snabbaste tid på 8e och sista varvet vilket jag tycker är bra ändå.

I andra heatet fick jag också bra utsläpp men det skedde tyvärr en startkrasch precis framför mig, men jag hann reagera och väja undan. Det heatet gick mycket bättre och jag fick bättre flyt tycker jag. Hade även en bra fajt med en klubbkompis (men jag kom först haha;) ) Slutade på en 28e plats. Hyfsat nöjd med dagen.

/Frida 

2016-04-24 SM i Tibro
Det här var den första SM-tävlingen för min del, så jag var väldigt spänd och taggad. Träningen i lördags gick inte särskilt bra, fick köra flera varv för att försöka komma in i banan, men lyckades inte alls. Jag har aldrig kört i Tibro innan, det borde jag nog ha gjort. Men det är lätt att vara efterklok...

Tidskvalet gick inte alls bra, jag blev störd och blockerad så jag kunde inte sätta ett snabbt varv förrän på sjätte och sista varvet (vilket ju inte heller var tillräckligt snabbt). Önskar att vi hade haft mer tid. Iallafall så räckte tiden bara till en 27:e placering så jag blev första reserv. Jag blev väldigt besviken på mig själv.

Första heatet fick jag ju alltså inte köra, men då var det en tjej som olyckligtvis skadade sig, tråkigt förstås, men jag är glad att jag fick chansen i stället. Det hände även många andra olyckor under dagen, vilket fastnade i mitt huvud, då jag såg alltihop.

Men när jag väl körde på söndagen kunde jag koncentrera mig på körningen som tur var. Träningen på morgonen gick mycket bättre och jag fick 21:a bästa tid. Hade äntligen hittat flytet.

I heatet fick jag en dålig start men kunde ändå ta igen några av de sekunder jag missade i startkurvan istället. Det resterande heatet gick bra tycker jag. Fick bra flyt och orken fanns där genom hela heatet. Lite tråkigt att vi endast fick köra i 20 minuter då jag är säker på att jag kunde plockat någon mer om jag fått lite mer tid. Blev 24:a.

Nästa SM-deltävling är i Borås den 11-12 juni, sjukt taggad! 

2016-04-09 MX Champ på Tranan
Förra helgen var det DM på hemmabanan MK Tranan. Vi var bara tre tjejer anmälda i Girlsklassen, så vi körde tillsammans med MXU och U17.

Jag var fortfarande inte riktigt fräsch i kroppen och hittade varken farten eller flytet, men kom 2:a i båda heaten. Det var något skumt med bakdämparen på motorcykeln, så jag körde den nya hojen i det sista heatet. Har inte riktigt vant mig med den. Den är bra mycket högre än den gamle (fram med startklossarna) och jag får inte rätta känslan i kurvorna. Igår var vi i Ljungby och tränade, då körde jag på den nya hojen hela tiden. Fick riktigt bra flyt och farten börjar komma också. Det är så kul att träna där, banan är kanon!

Den 23/4 är det dags för SM i Tibro. Lite nervöst är det. Det är många tjejer anmälda och det är ju bara 24 st. som får köra. Det blir ingen barnlek att kvala in, men jag skall göra allt vad jag kan. Lyckas det inte så blir det bara att ta nya tag och försöka igen nästa tävling.
Håll tummarna för mig!
/Frida

2016-03-28 Nilssons Motor Cup på Ripa
Jag tänkte starta upp tävlingssäsongen med att testa NMC. Jag har ju som sagt varit förkyld så jag var tveksamt om jag skulle vara med, men jag tyckte jag kände mig lite bättre på morgonen, så vi körde dit. Jag fick träna i tredje träningsgruppen. På träningen kände jag att jag nog inte riktigt var på topp både hostade och klöktes. Satte ingen bra tid i tidskvalet och hamnade i E-final.

 I första heatet fick jag en urkass start och var nog bland de 5 sista ur startkurvan. Men jag körde på och fick verkligen träna på att köra om. Fick riktigt bra flyt och till slut gick jag i mål på 9:onde plats av 35. Konstigt nog blev jag inte alls trött, kände varken av någonting i armara eller konditionen. Men när jag kommit i mål och började slappna av började jag må jätteilla och hostade och hostade... Var tveksam om jag skulle köra andra heatet men kände att jag lika väl kunde köra det när jag ändå var där.

Jag hoppades på en bättre start i andra heatet, men det sket sig, blev snarare en repris på den första. Fick bra utsläpp men sedan hände det något så jag var bland de sista nu med... Men trots att jag var helt slut vid det här laget så gick körningen skitbra och jag kunde gå i mål som 8:a. Klart godkänt. Spyfärdig och snorig i hela ansiktet denna gången också, men ändå... :)

Så här i efterhand kan jag väl erkänna att jag inte skulle ha varit med, för jag blev så himla kass efteråt och ligger nu nedbäddad i sängen igen. Typiskt, men jag får väl skylla mig själv :P
Nu får jag bara ta och vila ut ett bra tag så att jag blir frisk till mx-Champ på Tranan om två veckor. 

2016-03-26 Tranan igen
På påskafton körde jag till Tranan och tränade. Fick lite bättre flyt denna gången men kände av förkylningen lite mer än vad jag gjorde dagen innan på Böket. Det var många stora stenar på banan så trodde att jag skulle åka på punka ett antal gånger. Det small till rejält en gång och då trodde jag att fälgen hade pajat, men det visade sig att det var bulten som håller ihop ramen vid luftburken som hade gått av...

2016-03-25 Långfredag
Vi hade inte planerat att göra nåt särskilt, men så såg vi att Böket skulle vara öppet, och då bestämde vi oss för att åka ner dit. Det är en skitkul bana med många bra hopp. Det var lite för mycket folk det första passet men det blev bättre sen efter att de delade upp så att det blev fyra grupper istället. Kände att jag var lite förkyld redan på morgonen men bestämde mig för att träna ändå. Jag fick väldigt bra flyt och hade ork genom hela passen. Ser fram emot att köra där fler gånger.

 

2016-03-21 Fullspäckad helg igen
Denna helg blev det Ripa på lördagen. Hyfsat väder och fin bana. Fick lite bilder därifrån, se nedan :)

På söndagen var det premiär för säsongen på hemmabanan. Tranan är ombyggd nu under vintern och jag tyckte det var lite svårt att få in flytet de första passen. Premiärkörde också min nya hoj de två sista passen vilket gick skitbra. Fick bra flyt efter att vi ställt in allting.  

2016-03-14 Två intensiva träningshelger på raken
Förra helgen körde vi till Veinge på lördagen. Gick hyfsat fast det var rätt kallt, massor av folk så det var trångt på banan. Andra passet gick bäst då banan var lagom uppkörd. Till sista passet var den extremt uppkörd och det låg massvis med svårundvikliga, stora stenar på banan vilket var väldigt irriterande eftersom flytet försvann varje gång man körde på dem.

På söndagen åkte vi till Ripa. Det var inte strålande solsken och flera plusgrader ute precis... Charlie var med på sin nya KTM 350 också, första träningen för honom sedan i oktober. Han trivdes bra på den nya hojen. Min träning gick väl ok, fick inte in det rätta flytet tyckte jag även om det gick bra. Jag fick nästan bäst flyt sista passet när banan var som mest uppkörd, haha...

Nu i lördags körde vi på Veinge igen. Om man tyckte det var trångt förra veckan så var det ingenting mot var det var nu! Vi var HUR MÅNGA SOM HELST som körde samtidigt, mer än hundra stycken. Helt galet! Det var svårt att få nåt flyt i körningen i och med att Veinge är en relativt liten bana i jämförelse med t.ex. Ripa, men det gick bra ändå tyckte jag. Fokuserade mycket på de tips jag fick förra veckan, vilket gick bra.
Det gick kanonbra för Charlie också.

Igår åkte vi ner till Saxtorp. Ingen lyckad träning alls. Första passet gick hyfsat, men sen gick det bara sämre och sämre. Har inte alls kört många gånger på saxtorp vilket gjorde att jag inte hade lika mycket självförtroende. Folk ramlande till höger och vänster, hoppen var obehagliga men annars var banan bra för övrigt. Får åka dit någon mer gång så får jag hoppas att det går bättre... Nya tag nästa helg då vi ev. åker till Ripa både lördag och söndag.

/Frida

2016-02-20 Ny hoj!
Idag var vi hos MMG MC&ATV i Karlshamn och köpte en ny hoj inför den kommande säsongen. En nöjd och glad Frida kan man säga :)

/webbmastern...

2016-01-28 MX-gymnasiet!
Här har hänt stora grejor sedan sist! Den 15-17 jan var jag uppe i Tibro för intagningstester till MX-gymnasiet. Jag var galet nervös! Första dagen bestod av fystester av olika slag. Jag tyckte inte det gick så bra och var grymt besviken efter det. På lördagen var det intervjuer och rundvandring på skolan. På söndagen skulle vi köra cross. Det var svinkallt ute och massor av snö, så det var inte lättkört precis, men jag gjorde så gott jag kunde. Hojen hade ju stått kallt i bussen i flera dagar så den gick inte rent, men jag gjorde så gott jag kunde i alla fall.

Sen var det bara att åka hem och vänta på besked...
Fick beskedet den 25:e och JAG KOM IN!!!

Nu måste jag ladda upp inför kommande säsong, då jag ska köra SM, reservserien och DM m.m.
Ser fram emot det!

/Frida

2015-10-10 MX Champ Ripa #69
Träningen var okej, började frysa väldigt snabbt i mina fingrar så jag körde några varv lugnt sen körde jag in i bandepån och värmde upp dem. Sedan var det tidskval och det gick väl ganska bra. Hade inte tänkt att sätta bästa tid precis på grund av alla bra konkurrenter.

Första starten gick inte som planerat då det var en kant på startgrinden som gjorde att det tog tvärstopp, var nog sist iväg men gasade extra länge och var med ok in till nästa kurva. Banan var riktigt tuff och jag hade inte styrkan, då jag knappt orkade hålla styret mot slutet. Lyckades iallafall hålla mig på hjulen och slutade som 4:a.

Andra starten gick ännu sämre då jag fick stopp utanför startgrinden. Men jag tog det lugnt, la i friläge och kickade igång hojen och körde iväg och lykades ta mig förbi flera stycken i de första kurvorna. Denna gången var det konditionen som svek mig, var nöjd med körningen men orkade inte helt i slutet av heatet. Slutade på 6:e plats. Blev totalt 4:a vilket jag är nöjd med eftersom motståndet var väldigt bra!

Blev även Distriktsmästare detta året vilket jag är glad över!
Nu blir det mycket sandträning och fys så jag orkar med och förhoppningsvis blir bättre till nästa säsong.

2015-09-06 MX Syd Ljungby #69
Träningen gick inte alls bra då jag hade en dålig känsla i magen. Visste att jag kunde bättre även om banan var väldigt lerig. Fick inte så bra tid men det var ingenting jag brydde mig om.

I första heatet fick jag en dålig start. Inte nog med det så fick jag kast ut från banan och hamnade sist så jag var tvungen och jaga. Banan är svår att köra om på och vissa var väldigt bra på att blocka. Tog en liten stund att köra om den första. Sedan skulle jag köra om en till men han var fullständigt livsfarlig på banan enligt mig och många andra som har kört med honom. När jag skulle göra en attack ut på en raka kom han från höger och körde rakt framför mig så jag var tvungen att tvärnita. Han lyckades köra om killen framför (genom att köra på honom så han höll på att åka ut från banan) så då fick jag tampas med en gammal klubbkompis. Riktiga bra fajter men jag kom om till sist och började köra ikapp den andra killen. Tyvärr var det bara ett varv kvar så jag hann inte, tyvärr. Slutade på en 14e plats.

I andra heatet fick jag en skitbra start. Kom 6a och höll den platsen tills sista varvet så det hände något mentalt och jag "släppte" förbi dem. Jag insåg att de bakom mig var mycket snabbare och självförtroendet försvann direkt. Så tyvärr körde fyra personer om. Slutade på en 10e plats. Jag har aldrig varit så besviken någonsin efter ett heat även om jag borde varit väldigt nöjd. Blev totalt 12a av 18. Men nu ska jag börja jobba med mitt psyke och hoppas det blir bättre tills DM-finalen på ripa. Nu försöker jag även bli frisk då helgens väder och nervositeten tog kål på mig. Ha det bra// Frida :)

 

 

2015-08-29 MX Champ Tomelilla #69
I torsdags åkte pappa upp till Västerås och hämtade en nyare hoj till mig. Känns lite konstigt att inte köra gult längre, men tyvärr finns ju inga Suzuki 125or längre, så nu fick det bli en Yamaha. När han kom hem på kvällen så provkörde jag den lite och det gick ju bra och sen var det bara att packa inför tävlingen i Tomelilla...

Vi körde tillsammans med MX2U och U17. Träningen gick bra och jag tyckte jag hittade ett bra flyt. Var dock lite mesig på gasen men ville köra in mig på den först. I första heatet fick jag en ok start. Tyckte jag körde bra men fick kramp i armarna mot slutet och orkade inte hålla i.

 I det andra heatet fick jag en väldigt dålig start. Körde bra i början men i en kurva gick spåret konstigt så jag åkte ut på kanten och då kom den andra tjejen och körde in i mig. Jag ramlade och slog i axeln och fick även ett duktigt krökt styre och ett halvt kopplingshandtag, medan hon fortsatte ner för en lång backe vid sidan av banan. Men hon klarade sig hyfsat bra vilket jag är glad över! Trots det krökta styret fick jag in flytet och körde väldigt bra under omständigheterna. Blev total 2a då det bara var två stycken tjejer som körde även denna helg. Leder dock totalen med bara en tävling kvar som går på Ripa.

2015-08-22 MX Champ Vissefjärda #69
Tyckte inte att träningen gick bra då jag testade att hoppa några av hoppen men tyckte de var läskiga, så det kändes inte alls bra. Vi var bara två tjejer men körde tillsammans med U17 och MX2U. Fick 1 sekund långsammare varvtid än den andra tjejen.

I heat 1 fick jag inte en så bra start och jagade hon som var före. I mitten av heatet när varvningarna började komma släppte jag av lite, då jag inte ville vara i vägen och tappade därför väldigt mycket på henne. Mot slutet kom jag ikapp och var nära henne igen men då så var det tyvärr bara ett varv kvar så hann aldrig försöka köra om. Önskar att det hade varit 10 min till då jag hade orken kvar.

I andra heatet dog hojen efter 200m så det var bara och rulla in igen. Blev sjukt ledsen då jag visste att jag hade så mycket att ge och var verkligen taggad. Fick iallafall en pallplats ha ha... Nu blir det att ladda om till helgens Mx champ i Tomelilla.

2015-08-16 MX Syd Tranan #69
Dagen eller rättare sagt helgen började inte så bra då kopplingen strulade. Pappa försökte fixa det på kvällen till tävlingen men lyckades inget vidare. Söndagens träning fick jag hoppa över, som tur var, då jag redan tränat under lördagen. Per Kindahl hjälpte pappa och mecka in i sista sekund och som tur var funkade kopplingen bra sen. Tack så himla mycket för all hjälp!

I första heatet fick jag en helt okej start men var nära på att bli avsatt två gånger, varav den andra gången flög jag rakt in i planket men jag höll mig på hjulen. Redan då hade de framför fått en lucka men jag kämpade ett tag men sen försvann både orken och lusten. Fick aldrig in flytet och har nog aldrig kört så dåligt på Tranan någon gång innan. Slutade på 16e plats.

Andra heatet fick jag en skitbra start men tyvärr kraschade en kompis ganska illa så det blev omstart. Tyvärr blev den starten inte lika bra. Jag fajtades ganska bra med de framför men sen mot slutet kom det en i mellan oss som blockade bra så den jag tampades med drog ifrån. Slutade på en 14e plats. Totalt 17 av 20. 

2015-08-09 MX Syd Skivarp #69
Lördagsträningen började verkligen bra då jag glömde min trunk med alla skydd hemma... så pappa fick ta och köra hela vägen hem och hämta dem. Men jag hann köra sista passet i alla fall vilket jag är glad över.

Träningen på söndagen gick bra och banan var verligen fin. Första heatet fick jag bra utsläpp men vågade inte riktigt hålla hela vägen in i kurvan så kom iväg bland de sista. Man såg verkligen ingenting de 3 första varven ungefär, för allt damm. Tyckte jag körde bra men på sista varvet körde 2 om vilket jag blev väldigt sur över för hade ingen aning om att det bara var 1 varv kvar men... aja slutade som 12a.

Andra heatet fick jag en skitbra start och låg 6a. Fick in ett bra flyt och allt kändes bra men tyvärr så kraschade jag på tredje varvet så styret pekade nedåt och hade skrapat upp hela armen, slagit i hela sidan och huvudet. Tog ett tag att komma upp men jag kunde köra därifrån in i bandepån och sedan fick jag stappla mig ner till husvagnen och tvätta av armen. Idag känns det verkligen i både nacke, arm och höft men är ändå nöjd med körningen denna helgen. Nästa helg är det mxsyd på hemmabanan och då kommer jag vara fit4fight igen!

2015-08-02 Dråpslaget i Örebro #69
På träningen körde jag inte alls bra för att det kändes som att det var något fel på hojen (vilket det inte var). Så till första heatet fick jag köra på den andra där växellådan inte är 100%. Fick ingen bra start så jag fick börja köra om en efter en, tror jag körde om 4-5 stycken och slutade på en 12e plats.

I andra heatet fick jag en bra start och fick in bra flyt trots alla gånger växeln hoppade ur... Slutade då på en 11e plats så blev en total 11e plats i år. Måste bara tillägga att Nathalie Kane och Emelie Dahl var några av de väldigt duktiga SM tjejerna som körde, så besviken blev jag inte på placeringen ;)

2015-07-29/30 Sommarläger i Sösdala
Tyvärr kunde inte Ebba vara tränare men istället hade vi Anders Johnson som också är väldigt duktig! Tyvärr fick vi inte ihop min hoj tills lägret så jag fick ta den andra (dålig växellåda) istället. Banan var extremt blöt och lerig. Det gick bra men till sist orkade jag inte med att väXeln gick ur, så jag ville inte köra mer eftersom jag ändå inte kunde prestera mitt bästa. Pappa åkte hem och försökte fixa min orginalhoj men tyvärr gick det inte så bra.

Som tur var har jag världens bästa storebror som lånade ut sin 250 till mig. Andra dagen gick skitbra och jag kom in i den direkt. Vi körde bl.a. intervaller vilket var ganska så jobbigt för armarna eftersom jag inte är så van med en så tung hoj. Avslutningen bestod av en stafett, rulla ner för en backe så fort som möjligt (motor avstängd), sedan springa upp med den igen(!) och sen sista gången skulle vi rulla ner så långsamt som möjligt. Tyckte faktiskt allt gick bra men tyvärr så förlorande vi haha... Tack Jesper Jönsson och Anders Johnson för de två dagarna och så hoppas jag på ett till läger nästa år.

2015-07-26 MX Champ i Helsingborg #69
Helgen började inte så bra då det blev punka på husvagnen på väg till Helsingborg. Vi hade tänkt att se när de små körde och därför åkte vi tidigare än vanligt. Vi märkte det när vi skulle handla på Citygross. Som tur var kom Michaela och hennes bror och hämtade mig (tack!) så jag hann se heaten på eftermiddagen:)

I alla fall; det blev som vanligt dåligt väder och banan var ju ganska lerig kan man säga. Träningen gick hyfsat bra, försökte inte sätta nån jättebra tid utan bara försöka hitta flytet i leran. Fick iaf 3e bästa tid på tidskvalet.

Starten i första heatet blev jättedålig, kom sist iväg (kan faktiskt skylla på cykeln där..) och blev helt nerskvätt (Tack igen Michaela!) men höll långt ut i kurvan så jag kom ut som trea. Låg sen 3a ett bra tag. Märkte efter ett tag att det var nåt som inte stod rätt till med hojen. Den lät konstigt (och tydligen rök det som fan om den också, men det märkte jag inte). Fick köra på kopplingen för att komma upp i backarna men till sist dog den i "kamelen", då visste jag att det var kört. 4an körde om mig och jag fick leda in hojen i depån. Om jag hade vetat att jag bara hade kunnat rulla in den i mål för att få poäng så hade jag fan dragit den upp och ner i alla backar om det så hade tagit hela dagen, haha... Det visade sig sen att det var trimtoppen som hade spruckit :(

Till nästa heat fick jag ta till min andra hoj, vilken jag är sjukt glad över att jag har. Fick ett bra utsläpp men sen blev jag nerskvätt så allt blev svart, så jag fick ju släppa av (ännu en gång; Tack Michaela :). Men efter X antal drag i roll offen så kunde jag se banan igen och lyckades, även då, att komma ut som 3a ur böjen. Fick en lucka till 4an som jag sen kunde hålla hela heatet. Mot slutet när jag såg att det var lugnt bakåt så kunde jag köra på säkerhet och bara se till att komma i mål. Minskade min varvtid från 2.18 på träningen till 2:08 i sista heatet, så jag är ändå nöjd.

Sommarläger med MK Tranan i Värnamo #565 och #69
Jag fick köra på min andra hoj då grejorna till min orginalhoj inte hade kommit. Det gick verkligen bra båda dagarna och mycket körning blev det. Många tips fick man de båda dagarna. Efter träningslägret i Ripa kändes 40 min ingenting vilket jag tyckte var skönt. Nu laddar jag upp för Mx-champ i Helsingborg om en vecka.

Sommarläger på Ripa #69
Det var ett riktigt bra läger men mycket träning och många bra tips. Det var verkligen skönt väder de tre dagarna då det inte var för varmt och banan var kanonfin. Det kändes som att jag utvecklades lite under lägrets gång, både fysiskt och med farten. Redan efter första dagen var man helt mör i kroppen och efter andra dagen så var man ganska så slut. Sista dagen avslutades med den årliga stafetten som alltid är lika kul.

2015-06-28 MX Syd Hörby #69
Vi körde direkt från Limhamn till Hörby så jag missade lördagsträningen där. Träningen gick inte alls bra då det hände något med min handled som strular till och från. Fick så ont så att jag var tvungen att stanna men körde i alla fall klart träningen. Första heatet gick inte alls bra. Vi hade tejpat handleden vilket gjorde att jag fick ont i hela armen efter en stund. Slutade på en 11:e plats. Andra heatet gick mycket bättre, var mycket mer aggressiv och körde bättre allmänt men slutade även där på en 11e plats. Blev en total 12e plats. 

2015-06-14 MX Syd Jämke #69
På lördagen hann jag bara köra 2 träningspass, vilket egentligen inte gjorde något eftersom det var så himla varmt. Första träningspasset gick inte alls bra, men i det andra passet rullade det på bra och jag fick in flytet. Det är verkligen en 85cc bana, bara en massa svängar:)
Det är väldigt skönt att köra i U17 då jag skulle träna 10.40 och fick sovmorgon. Träningen gick bra och jag satte ett bra varv och fick 12e bästa tid av 15.

Till första heatet fick jag ett bra utsläpp men tappade i svängen då jag blev trängd. Fick in flytet hyfsat bra och tampades med en kille som är jämnsnabb med mig. Lyckades köra om honom men bara efter ett halvt varv bromsade jag stopp och han kom om. Stressade upp mig och det blev att jag körde väldigt stelt, men efter ett varv så fick jag in flytet igen och kom ikapp. Körde om honom när det var ca 10 min kvar och sedan kunde jag ta det lugnt.  Kom i mål på 13e plats.

I andra heatet fick jag hyfsat bra start, med det var en som körde in i mig så jag fortsatte rakt fram så de andra kunde smita förbi. Lyckades hoppa förbi en person på första varvet, sedan plockade jag en till efter något varv. Tampades med en framför mig i stort sett hela heatet tills jag råkade bromsa stopp i en sväng precis när 1an skulle varva mig. Men lyckades hålla min placering och kom i mål som 12a. Blev totalt 12a vilket jag är nöjd över. Nu laddar jag upp inför MX Syd i Hörby nästa helg.
//Frida

2015-06-07 MX Syd Hallandia #69
Tycker inte om Hallandias bana så värst mycket för det har aldrig gått så bra att köra där men i helgen ändrades faktiskt mitt tycke om banan. Har aldrig kört 125an i Hallandia och har inte heller kört där sedan de byggde om banan. På lördagen var det bara träning vilket jag tycker är kul. Det gick faktiskt bra att köra och banan var riktigt fin! Till söndagens tävling var det 27 anmälda i U17 med det var bara 25 som körde. Träningen gick bra och jag fick 21:a bästa tid (vilket inte spelade någon roll).

I första heatet fick jag en väldigt dålig start men körde om några i startkurvan. Heatet gick rätt okej, är nöjd i alla fall. Kom i mål som 21:a.
I det andra heatet fick jag också en kass start men plockade många i de första kurvorna trots att man inte såg någonting för allt damm. Banan var mycket bättre till detta heatet och körningen flöt på väldigt bra tycker jag. Jag struntade i om det gick bra eller dåligt och bara körde och då orkade jag även mer. Kom i mål som 19e vilket jag är nöjd med. Blev totalt en 22a plats vilket jag är mindre nöjd med, men jag är verkligen nöjd över min körning under dagen.

Nu är det MX Syd i Jämke som gäller i helgen!
// Frida 

2015-05-24 MX Champ Värnamo #69
Tyvärr så var det inte många anmälda till Värnamo denna gången, men de som var anmälda körde riktigt bra! Jag hade 4:e bästa träningstid med 1 sekund från 3:an. Banan var kanonfin och vädret hade vi med oss. Jag var riktigt taggad till första heatet, mitt mål hade jag redan satt upp tidigare och det var att jag skulle komma trea totalt. Jag fick en hyfsat bra start. Det är lite tufft att köra mot bara 250 när man själv har en 125a. Jag tyckte jag körde bra men var alldeles för mesig var det gällde att ta chanser och våga köra om. Så jag slutade på en 5:e plats. Ytterst besviken vad det gällde placeringen för att jag visste att jag var snabbare och hade kunnat komma bättre om det inte var för att hon framför var en jäkel på att blockera.

 Till andra finalen var jag inte lika peppad men jag försökte ladda om och fokusera. Starten gick skitbra och kom 2:a och låg även på den placeringen i typ ett halv varv. Sedan vet jag inte var som hände men jag hamnade sist. Men jag tog mig i kragen och började ta chanser och det slutade med att jag körde upp mig till en 4:e plats. Tog in på 3:an som hade ett långt försprång men när jag märkte att tiden var för knapp och orken nästan var slut, körde jag endast safe. Kom 4:a i mål och det resulterade i en 4:e plats i totalen, vilket fortfarande grämer mig. Nu laddar jag om för MX Syd i Hallandia.
//Frida

2015-05-17 MX SYD Veinge #69
Det var fasligt dåligt väder i helgen då Frida körde U17 i Veinge. Dessutom har hon haft en elak halsfluss och ätit penicillin för det i 10 dagar, tog sin sista tablett idag. Ingen körning på över en vecka och dåligt med energi i kroppen var väl inte den bästa uppladdningen...

Hon kämpade i alla fall på så mycket hon orkade och körde riktigt bra stundvis. 18:e plats av 21 i första heatet, och 18:e av 20 i det andra. Nöjd med placeringen men inte med körningen. 

18-19/4-15 Tjejläger i Veinge #69
Det årliga tjejlägret är något jag verkligen ser fram emot varje år. Denna gången var det på Veinge, tidigare år har det anordnats i Vissefjärda. Tränarna, Frida Östlund och Emma Larsson, var verkligen helt fantastiska. Fick många bra tips och mycket träning. Dag 1 hade vi mycket teknik och dag två hade vi mer intervaller, lite mer tävling helt enkelt.

Sista träningspasset tränade vi på hoppning vilket jag inte tyckte var den bästa idén i och med att vi hade tränat så mycket och var trötta både fysiskt och psykiskt. Trött som jag var körde jag på ändå vilket kanske inte var så smart så i uppgången på ett hopp orkade jag liksom inte ta tillbaka gasen och det blev att jag gjord en "Spiderman" och var tvungen att släppa hojen i luften. Landade på ryggen och huvudet men det gick bra, inget brutet som tur var. Kunde inte köra mer i och med att jag hade fått ont i både huvud, rygg och tumme som fortfarande idag läker, vet inte riktigt vad som hände med den men den är hel i alla fall.

Tjejerna där var otroligt hjälpsamma och stannade och hjälpte till. Men för övrigt gick det väldigt bra så det är bara och skaka av sig den och ladda om inför Mx Syd i Veinge som är nästa helg. Denna gången har jag inte skyhöga förväntningar i och med att det är mot enbart killar som är väldigt duktiga. Men visst, kan inte säga annat än att jag verkligen är taggad att ta revansch, bara för att visa att jag inte kör så dåligt som jag gjorde på Vårsatsningen egentligen.
Ha det bra! :)// Frida

5/4-15 MX Champ MK Tranan #69

Andra tävlingen var alltså på min hemmabana, vilket gjorde att jag själv satte mycket press på mig själv. En tävling som hålls på en hårdbana på vårkanten gör ju att banan förändrar sig en hel del, inte spårmässigt utan själva underlaget. Mx girls börjar alltid att träna först så banan var alltså stenfrusen och otroligt hal. Trots det lyckades jag sätta 4:e bästa tiden på tidskvalet med bara en hundradel till 3e platsen.

 Jag kan inte säga annat än att det var många som stöttade och peppade mig utöver min underbara familj, vilket gjorde att jag verkligen skulle visa dem vad jag går för. Till första heatet var jag verkligen taggad men också väldigt nervös. Starten i helhet gick helt okej, de drog ifrån i början men tog igen allt jag missat i startkurvan så låg väl kanske 4-5(?). Tyvärr kom jag inte om tjejen framför när jag ville komma om så blev att jag fastnade i hennes tempo vilket var synd för jag kan köra snabbare. Kom in på en 5:e plats. Var inte nöjd i och med att jag visste att jag hade kunnat komma bättre. I andra heatet fick jag en lite sämre start och fastnade bakom samma tjej igen och än en gång kom jag inte om henne... Kom i mål som 7:a vilket gjorde mig vansinnig för jag körde ju snabbare än några som hade hamnat framför redan från början. Blev en total 7:e plats i deltävling 1.
//Frida       

29/3-15 Vårsatsningen i Veinge #69
Årets första tävling och även den första riktiga tävlingen i mx girls, vilket var riktigt spännande. Jag hade själv kanske lite för höga förhoppningar för att vara första tävlingen på året och även i den klassen. Att vara den absolut yngsta i klassen gjorde att det blev ännu mer nervöst. Tyvärr fick vi inte det väder vi hade hoppats på. Ösregn och sandbana är inte värlens bästa kombination enligt mig. Första heatet gick sådär, en dålig start men lyckades ändå hålla några bakom mig ända in i mål.

 I andra heatet fick jag en mycket bättre start och låg och nosade på en tredjeplats i något varv tills jag av ren stress fick sladd upp för ett hopp och ramlade och tappade många placeringar. Jag kämpade på men tyckte inte jag körde bra överhuvudtaget. Kan inte skylla på banan eftersom alla körde på samma, men jag hade helt klart föredragit en torr, dammande bana än en hålig, lering och spårig. Så en summering av denna helgen, inte nöjd själv men blev oerhört taggad att visa de andra att jag kan bättre.
//Frida

 


2014-11-24
För att summera hösten... Båda Fridas hojar gick sönder i växellådorna, så hon missade både Ljungbytävlingen och MX Champ på Ripa OCH klubbmästerskapet på Tranan.
Fy vad besviken hon var. Hon tränade en del på Tommys 250 i stället, men sen gick den också sönder (tillsammans med tusen andra grejor i hushållet, så detta har varit en tung höst kan man säga...). 

Nåväl, nu är i alla fall Fridas ena hoj i ordning och hon försöker träna så mycket hon hinner innan vintern kommer. Vi ser fram emot en ny säsong nästa år, det skall bli spännande!

/webbmaster

6-7/9 MX Syd Tomelilla #69
Ingen lyckad tävling, växellådan hade blivit kass, så Frida fick köra runt med en hoj där växlarna inte gick i, och ibland ramlade ur... Inget roligt alls.

16-17/8 MX Syd Tranan #69
Andra tävlingen i U17 som inte riktigt var min turdag... I första heatet ramlade jag på första varvet och låg ett halvt varv efter de andra, efter att min koppling lossnade. Körde som aldrig förr för att försöka jaga ikapp. När jag var på sista varvet låg jag i hans bakhjul,men så hände det som inte fick hända..Jag fick i friläge i kurvan och ramlade så styret blev snett så det var bara att ge upp. 

I andra heatet var banan var väldigt lerig,vilket jag är van med. Starten gick väldigt bra. Jag körde på säkerheten denna gång, vilket visade sig i resultatlistan. Slutade på en 8:e plats(!) Blev totalt 10 av 13.
/Frida

9-10/8 MX Syd Skivarp #69
Första tävlingen i U17 vilket var lite nervöst. I första heatet gick starten bra och resten av heatet gick ganska bra, gjorde mitt bästa men slutade 10a,alltså sist.

I andra heatet lät jag alla köra före för jag stod och väntade framför grinden(fick stopp)... 
Blev väldigt taggad och körde upp mig så jag kom ikapp, men efter ett tag så drog de ifrån mig och jag körde mitt eget race. Slutade som 9a,totalt 10.
/Frida

3/8 Dråpslaget Örebro #69
Jag skulle egentligen köra 85a dagen innan, men bestämde mig för att köra 125a med MX Girls i stället,vilket gick över förväntan.
Banan var väldigt rolig, synd att den ligger så långt bort :( 
Första heatet började med att tjejen bredvid körde rakt in i mig i starten men jag höll mig på hjulen. Jag blev väldigt trött i armarna eftersom jag aldrig tävlat med 125an tidigare. De sista varven hände något med hojen o jag kunde inte växla ner från 3an. Slutade på en 8e plats. 

I andra heatet fick jag ingen bra start för jag körde in i grinden som föll för sakta. Heatet gick bra och jag slutade på en 9e plats. Totalt 8a av 13(?).
/Frida

23-24/7 Läger Sösdala #69
Jag bestämde mig för att gå över till 125an och köra den på träningslägret istället. Det var två intensiva dagar med mycket träning och tips.
Jag tycker själv att jag blev ökade hastigheten väldigt mycket under dessa dagar. Ebba Bergström är en fantastisk tränare med mycket bra tips.
/Frida

2014-07-13 MX Syd Helsingborg #69
38 anmälda i Fridas klass (85U) och 17 (!) körde träningen. Det regnade nämligen hela natten och dagen, så banan blev inte så kul. Men Frida tappade inte sugen, så hon körde på.

I första heatet gick det lite trögt, men OK ändå. Kom på 10:e plats av 13.
I andra heatet körde hon bättre, 2 sek bättre varvtid och lite mera "go" i körningen. Kom på 9:e plats av 12. Totalt en 10:e plats.

2014-07-08/10 Ripalägret #69
Ett kul läger som vanligt, med massor av körning. Frida (som snart skall börja köra 125 cc) hade med sig vår 125:a och hela andra dagen körde hon på den. Det gick faktiskt riktigt bra, tyckte de (webbmamman var ju inte med, så jag såg ju inte...). 
Nöjd och glad var hon i alla fall efter lägret = bra betyg.

2014-06-28 MX Champ Värnamo
#69
Till denna tävlingen fick Charlie och Frida köra själva, för vi var upptagna med en sjuk häst. De fixade det galant och som tur var kunde vi komma dit lagom till tävlingen i alla fall. 

Efter första heatet var Frida ledsen och arg och sa att nåt var fel med hojen. Vi trodde hon bara varit trött, men så hittade Tommy felet, tändstiftet hade gängat ur! Kom ändå på 19:e plats av 30.

I andra heatet körde hon ännu bättre och kom på 15:e plats!!! Så jäkla bra  Det var en bedrift av alla som körde hennes heat, för sista tre varven fick de nästan simma runt, så som regnet vräkte ner. Det regnade och åskade som tusan, så U17 ställdes in! 

#565
Dagen efter var det Charlies tur. Han kör ju bredd nu och de hade slagit ihop bredd med senior/elit. Inte så kul. Första heatet var det inget som stämde, tyckte han, och han kom i mål som 19:e av 22 (10:a i breddklassen).

Andra heatet tog han nya tag och vi tyckte han körde kanon!
Kom 16:e av alla som körde (8:a i breddklassen). Det ska han vara nöjd med.

2014-06-15 MX Champ Helsingborg #69
Det bjöds på fint väder i Helsingborg och Frida tyckte banan kändes bra efter träningen. I kvalheatet gick det kanonbra och hon kom på 12:e plats av 17. Vidare till A-final!

Inför finalen var hon inte alls taggad och vi fick peppa henne och försöka få henne på hugget, men det gick trögt.

Så gick starten och hon fick en urusel start, men kom ikapp i startkurvan och lyckades smita förbi en hel del folk där. Sen körde hon SUVERÄNT hela heatet och vi var förvånade att hon orkade hålla tempot hela vägen in i mål. Blev totalt 20:e av 34 startande!
Kanonbra kört Frida!

2014-05-04/05 Tjejläger i Vissefjärda #69
Frida trivdes som fisken i vattnet på tjejlägret. Hon kom hem och var superglad och hade lärt sig massor!
Världens bästa tränare och massor av kul körning under helgen, berättade hon (i en väldigt förkortad version)...

2014-05-18 MX Syd Hallandia #69
Idag gick det tungt för Frida. Hon tyckte hon fick ett bra flyt (och det fick hon), men det gick lite för sakta. Lite att jobba på. Kom på 17:e plats i första heatet och 19:e i andra.
Totalt 18:e plac av 20 startande.
Besvikelsen gick i alla fall över fort och nu ser hon fram emot nästa helg, då det blir tjejläger.

2014-05-11 MX Syd Veinge
Det var ganska tungt i sanden i Veinge efter många regnskurar, men jag tycker att jag gjorde bra ifrån mig. Körde mest på säkerhet vilket syntes i resultatslistan. 
I första starten ramlade det folk framför mig vilket kostade mig lite tid. Men jag kom på 20:e plats. Till andra heatet var banan något bättre och jag slutade på en 18:e plats. Kom totalt på 21:a plats av 30 startande. Nöjd!
/Frida

2014-04-14 MX Champ på MK Tranan 
Så var denna tävlingshelg över. Kallt som bara den har det varit, men ändå kul att säsongen är igång igen.

#69 
Första 85U-tävlingen för Frida. Det var 31 anmälda (trångt på grind tyckte mamman) men Frida var vid gott mod. 25:e bästa tid på träningen och det var hon ganska nöjd med. Har ju problem med starterna, så vi tyckte hon skulle skita i det och bara fokusera på körningen, och det gjorde hon. Låg långt bak i första starten, sen klippte hon en del redan i första kurvan. Körde sen stabilt och bra. Kom i mål som 23:a!

Till det andra heatet tyckte vi att hon verkade ganska trött och oengagerad, men vilket heat hon körde! Samma procedur i starten, nästan sist iväg, klippte några i första kurvan, sen körde hon helt galet bra resten av heatet! Kom i mål helt rasande för att hon inte lyckades ta den siste framför henne, men blev genast gladare när det visade sig att hon kom på 20:e (!) plats! Förbättrade varvtiden med 2 sek, rätt bra när banan såg ut som den gjorde.
Totalt 22:a, och det var ju en lysande början på säsongen för fröken Karlsson tycker vi :)

2014-04-09
Nu har äntligen vintern passerat och crossäsongen drar igång igen.
Charlie har bytt licensklass och skall framöver köra bredden, tillbaka i MK Tranan igen. Han har blivit sambo under vintern och bor numera i Älmhult, men vi hoppas han får tid över till crossåkandet också :)

Frida är taggad till tusen inför säsongen.
I år är det dags för 85U och det blir ju spännande att se hur det går.

Första tävlingen går i helgen, MX Champ på Tranan. Återkommer med rapport om det.

/webbmorsan :)


2013-10-12 KM på Tranan
Det var fint väder på årets KM, fast det blåste ganska kallt för oss som bara tittade på. Det blev en bra dag för Frida, hon kom 2:a (efter Carl #60) i båda heaten i sin klass och det var hon ju jätteglad för. Bra avslut i guldhjälms-klassen kan man ju säga.

Charlie hade det tufft i sin klass, men han kämpade på ändå. I andra heatet fick han ont av sin kassa rygg mot slutet, så då slog han av helt. Han slutade som 5:a.

Sen var det dags för "Gubbaracet". Tommy ställde upp på Fridas lilla hoj och han gjorde det med bravur, så bra att han till och med vann :)

På kvällen var det årsfest med sedvanlig prisutdelning och paketauktion. Trevligt!
Frida fick ta emot pris för sin 2:a placering och sedan fick hon även pris för bästa prestationer under året bland tjejerna. Kul!!
Tommy fick ju också gå upp och få pris, men jag glömde att fotografera hans pokal (sorry chefsmeken).

                              


2013-09-28 MX Champ Landskrona #69
Frida såg fram emot denna tävling, fastän hon bara kört i Saxtorp 2 ggr tidigare. Hon gillar banan! Hon hade 13:e bästa tid på tidskvalet och i första heatet kom hon på 12:e plats. I andra heatet blev hon 13:e, men hon var faktiskt nöjd ändå. Skönt ;)

Det var sista MX Champ för säsongen och duktiga Frida kom faktiskt på en totalt 8:e plats. Bästa tjejen i guldhjälm också, det var roligt :)

2013-08-31 MX Syd på Tranan #69
Missnöjd Frida, missade A-finalen med en placeing och sen blev det trassel i starten i B-finalen, så hon var näst sist iväg... Körde helt galet bra ochkörde om hur många som helst, slutade på 5:e plats!!!

2013-08-24 MX Champ Helsingborg
#69: Frida trivs på Välabanan. 6:e bästa tid på tidskvalet!
I heat 1 blev det knöligt i startkurvan och flera ramlade. Frida slank förbi och körde superbra sedan. Kom i mål som 4:a!

I heat 2 fortsatte hon att köra klockrent, kämpade som tusan och kom i mål som 8:a. Hon var skitbesviken själv, men med hjälp av många ryggdunkar och positiva snack med (andras) goa föräldrar så fattade hon till slut att hon gjort en bedrift. När hon sen såg totalen blev hon jättestolt igen. Totalt 5:a!!! Grattis Frida!

2013-08-18 MX Syd Tomelilla - #69
Trivs bra i Tomelilla och körde kanon i kvalheatet. Knep en 10:e plats och kom till A-final. Sedan körde hon på bra i finalen och slutade på 18:e plats (av 39 startande totalt).Lite besviken först, men sen rätt nöjd ändå...

2013-07-21 MX Syd Hörby - #69
Kom 7:a i kvalheatet och sedan blev hon trängd i starten, så hon låg nästan sist, körde upp sig till en 12:e plats i A-finalen!Bra jobbat!

2013-07-14 VMX Hallandia - #69
54 anmälda. Kom till b-final.
10:a i första heatet och 8:a i andra.
Skitbra kört! Totalt 30:e plats.

Ripalägret - #69 + #565

2013-06-8-9 MX Champ Eksjö 
#69
Kvalet: 12/14
Heat 1: 13/14
Heat 2: 10/14


MX SYD Hallandia - Frida sjuk

2013-05-27 MX Girls Camp 2013 
I helgen var jag på tjejläger, det var Frida Östlund och Ebba Bergström som var våra tränare. De gav jättebra tips och lärde mig mycket! Vi tränade kurv-, hopp- och startteknik. Lärde mig att hoppa som jag inte har gjort tidigare. Jag hade jättekul där med mina gamla och nya crossvänner, särskilt Felicia Loo <3 
Längtar redan till nästa tjejläger!
//Frida

2013-05-22 
Frida har kört MX Syd i Veinge
Kort rapport. Frida kom till A-final men sen var hon jättetrött redan innan finalen, så hon orkade inte köra så fort. Kom 20:e. Sådär...

2013-05-10 ÄNTLIGEN!
Nu har vi äntligen fått ordning på vår 125:a. Tommy njöt i fulla drag av att köra igen. Lilla fröken Karlsson provade också, och hon klarade det med bravur, även de snäva kurvorna gick bra. Åh vad kul det blir när Tommy också kan köra!

      


2013-04-05 MX Champ i Tomelilla
Frida: 
Kvalet: 9/10
Heat 1: 8/10
Heat 2: 7/10
Totalt 8:e plats. Nöjd!
           

2013-04-29
MX Champ i Värnamo
I helgen körde både jag och Charlie MX Champ i Värnamo. Det började med att jag  körde på lördagen. Det var inget vidare väder och lagom till andra heatet så vräkte det ner både regn och hagel. På startrakan sjönk vi ner så vi knappt kunde ta oss fram, slutade man gasa tog det tvärstopp :)

I heat 1 körde jag väl rätt bra, men jag var inte helt nöjd själv (d.v.s. helt galen som bara jag kan bli) när jag gick i mål. Det blev en 17:e placering (av 20).

I andra heatet så hade det som sagt blivit mycket slirigare och geggigare, men jag kämpade på bra tycker jag (jag är ju van med leriga banor) och trots att jag ramlade en gång och det tog en bra stund att få igång hojen så tog jag en 16:e placering. Jag var verkligen mycket nöjdare efter det heatet. Totalt kom jag på en 18:e plats.
/Frida

På söndagen var det Charlies tur.
Han körde på bra i kvalheatet, men fick en dålig start och sen landade han fel i ett hopp och fick ont i sin ena axel. Men han tog sig vidare till A-final i alla fall, med en 19:e plats.

I finalen fick han till en bra start och körde på kanonbra. Lyckades hålla en 26:e plats i 7 varv, men sen slog tröttheten in och axeln kändes av mer och mer, så han blev tvungen att sluta hoppa. Släppte då förbi 5 man och slutade på en 31:a plats. Men han gjorde en fin körning och jag tycker han skall vara nöjd med det.
Bra jobbat ungar!

/webbmaster

2013-04-16 MX Champ på MK Tranan
I helgen var det tävling på Tranan. Frida började på lördagen och hon gjorde bra ifrån sig. I andra heatet fick hon tyvärr stopp i starten, men kickade snabbt igång hojen och kom iväg och körde rasande bra hela heatet. Hon kom på 14:e plats totalt.

På söndagen var det Charlies tur. Han gjorde ett bra kvalheat och tog sig till A-final.
I finalen fick han en bra start och låg på 17:e plats i ett par varv, men sen tappade han lite och så ramlade han lite snöpligt och förlorade en massa tid på att inte hojen gick igång genast, men han tog sig i mål som 30:e man och det är ju ett helt OK resultat.
Allt som allt så var de båda rätt nöjda efter denna tävlingshelg.
Nästa helg blir det serien på Tranan för Charlie. Spännande!

/webbmaster

2013-04-12 VÅRSATSNINGEN I VEINGE
Både Charlie och Frida körde Vårsatsningen. Det var tufft för dem båda, men de kämpade väl och Charlie fick en kanonstart som han skall behålla i minnet, bäst hittills tror jag.
Helt OK början på säsongen för dem båda.

De var iväg och tränade på Hallandias bana i veckan och Charlie skulle "köra in sig" på nya hojen. Det gick väl bra, tills han kraschade rejält! Resulterade i att det fick köpas både ny hjälm, ny bakskärm och nytt styre. Så kan det gå...
Frida hade i alla fall kul och tränade med några kompisar, men de var båda rätt möra när de kom hem.
Nu ser vi fram emot MX Champ på Tranan i helgen!
/webbmaster

2013-04-01 HALLARYDSLOPPET
Idag var (nästan) hela Team Karlsson i väg och sprang Hallarydsloppet. Frida och Tommy gjorde sällskap på 6,3 km och Frida kom på en 12:e plats (av 22 damer)  på tiden 37:57. Det var första ggn Frida sprang så långt. Bra jobbat!

Charlie sprang 9 km. Han kom på 38:e plats av 91 anmälda med sina 42:39. Han sprang tillsammans med kompisen Philip och det blev verkligen hårda bud på upploppet, men Charlie vann med en hel sekund :)

/webbmaster


2013-03-10
Äntligen kunde vi åka till Veinge och träna! Solen sken och det var fint väder, men det blåste svinkallt. Men det var så himla kul! 

Det gick bra för både mig och Charlie att köra, men jag blev jättetrött i handlederna och armarna, så nu MÅSTE vår bana här hemma tina upp så jag kan träna upp uthålligheten lite.
Jäkla skitvinter att vara lång :(
Bilder att se finns både påCharlies bilder och Fridas bilder.

/Frida

2013-02-23
Jäkla snö. Sabbar ju chansen till träning på hjul, så jag får försöka hålla igång nere i gymmet i stället.
Springer en del på löpbandet, cyklar lite på träningscykeln (det tråkigaste jag vet, och ont i röven får jag också) och sen tränar jag även styrketräning. 
Charlie har skaffat träningskort till gymmet i Markaryd där han har en "coach" som hjälper honom med träningen. Han springer också en hel del.
Men snart måste väl ändå våren komma så vi kan utnyttja vår fina bana igen!!!!
Hörs!
/Frida

2013-01-28
MX-Arena
I lördags tränade vi i Mx-Arena! Det var jäkligt kallt, men roligt var det allt! Banan va fin och rätt knixig...
Vi åkte dit med klubben (MK Tranan) och därför sov vissa över bla. jag :)
Det var väldigt roligt att göra detta, det gör jag gärna om igen!
Bilder att se finns både påCharlies bilder och Fridas bilder.
//Frida


2013-01-05
Vilken tur vi har haft! Vintern försvann så vi har kunnat köra på vår crossbana hela jullovet! Dagen före nyårsafton kom en massa kompisar från Tranan hit och vi hade en härlig dag med massor av crossåkning och korvgrillning. Jättekul!

Banan var ganska blöt då, så det var kämpigt i leran, men nu har den torkat upp och är jättefin. Jag passar på att köra så ofta jag kan innan skolan börjar, för på kvällarna blir det ju för mörkt sen. Hoppas inte vintern kommer tillbaka.
/Frida

2012-12-01
Decemberträning
Idag tränade vi tillsammans på banan. Det var kallt som bara den, och banan var stenhård, men vi varvade med lite varm choklad och hade riktigt kul. Det ligger lite filmer från dagen på FB, sen blev det några få bilder (tagna från filmerna, så de är inte så skarpa) men ändå... Se bilderna HÄR.
/Charlie

2012-11-25
Skitväder, men det blev en hel del träning idag också. Snacka om att banan blev hal av allt regn! Mamma försökte fota, men det gick inget vidare, suddiga bilder finns att se HÄR!

2012-11-24
Tidig julklapp
Vi har fått en tidig julklapp av föräldrarna (Nåja, Charlie betalade ju hälften, måste "ekonomichefen" påpeka), en teknik-crossbana uppe hos farmor och farfar.
Jäklar vad vi skall träna nu!

Vi invigde den idag. Körning i flera timmar och efter en stund blev banan lite hårdare och kurvorna tillkörda, då det gick skitbra!
Bilder kommer en annan dag!
Tack och hej Leverpastej
/Frida &Charlie


2012-10-28
Träning MK Tranan
Idag hade jag och klubbkompisarna träning för Edward Nilsson på Tranan. Han är en jättebra tränare. Banan var väldigt hård av frost, så vi tränade mycket med koner och sånt, det var kul! Charlie tränade också, men han var rätt sliten och sen fick han punka också.
/Frida


2012-10-27 
Stubbrace i Vissefjärda
Idag gick vi upp klockan 5 (!) och styrde kosan mot Vissefjärda. Där trotsade vi kylan och körde stubbrace.
Jäklar vad vi frös!

Men det gick bra. Frida var nöjd med sin körning och jag är väldigt nöjd med mitt andra heat i alla fall. I kvalet var jag med ganska bra i starten. Körde fyra snabba varv och kom i mål som 13:e man (de 12 första gick till a-final...)

I första B-finalen var jag inte så taggad, fick en dålig start och sen var det många som ramlade framför mig. I sista finalen låg jag tvåa i starten och höll det i ett halvt varv, sen sinade krafterna så jag blev 8:a till slut, men det var jag nöjd med.
/Charlie

2012-10-20 
KM på MK Tranan
Frida var väl inte helt nöjd efter dagens tävling. I första heatet var hon lite väl taggad så hojen reste sig i starten, och när hon släppte gasen dog hojen.
Det tog en stund innan hon kom iväg och då var det tungt att jaga ikapp de andra. Men några (3?) st tog hon i alla fall.

I andra heatet så gick starten jättebra, men orken tog slut. När hon sedan ramlade så tappade hon för mycket tid och orkade inte kämpa sig fram igen. Nå, nya tag nästa år syrran!

Själv är jag är nöjd med dagens körning. Vi är ju bara 3 i min klass, och jag kom 3:a :)
Det var ju ganska väntat, men jag tyckte jag fick upp en bra fart och är nöjd med min insats.
/Charlie